Naslovna Srem Niče fabrika avio motora u Staroj Pazovi

Niče fabrika avio motora u Staroj Pazovi

PODELI

U Staroj Pazovi sa nestrpljenjem očekuju potpisivanje ugovora sa nemačkim proizvođačem avio-motora. Dolazak svetskih brendova u ovu opštinu konstantno smanjuje nezaposlenost.

VEST da nemački proizvođač avio-motora “MTU aero-endžins AG” ulaže u Staru Pazovu posebno je obradovala lokalnu samoupravu ali i građane ove opštine, koja se nalazi na svega pedesetak kilometara udaljenosti od Beograda. U industrijskoj zoni koja se proteže uz auto-put Novi Sad – Beograd, nemačka kompanija će nakon potpisivanja ugovora, koji se očekuje da bi se desio već tokom narednog meseca, ako se odluče za ovu lokaciju, veoma brzo započeti radove na izgradnji fabrike, u kojoj bi u prvoj fazi posao pronašlo preko 450 radnika.

Opština Stara Pazova, ne samo što ima dobar geografski položaj, zbog izlaska na auto-put i blizine aerodroma, već i dobro opremljene industrijske zone, u kojima je samo na investitoru da sagradi pogon. Ovu povoljnost su shvatile mnogobrojne male, velike, domaće i strane kompanije, koje su se zato odlučile da svoj posao razvijaju upravo ovde, ali i nemački “MTU aero-endžins AG”, čija će fabrika biti udaljena na svega 15 kilometara od aerodroma. U poslednjih devet godina, domaće i strane kompanije koje grade nove objekte na području staropazovačke opštine, njihove investicije iznose preko 200 miliona evra, što je rezultat i smanjenog broja nezaposlenosti, koji je sada doveden na istorijski minimum oko četiri odsto, u opštini koja broji blizu 70.000 stanovnika.

– Kod nas u naše industrijske zone dolaze veliki svetski i evropski brendovi, kompanije koje pažljivo i dugoročno planiraju svaku investiciju, uzimajući u obzir i lokalno okruženje, mogućnost stvaranja potencijalnih kooperanata, postojanje srodnih branši iz oblasti proizvodnje, obučene kadrove i raspoloživu radnu snagu. Naš recept daje rezultate, a o tome svedoči i aktuelne najave dolaska novih investitora, koji su u samom vrhu evropske i svetske privrede. Pošto je to uvek proces, ovakva najava nas ohrabruje da nastavimo da radimo najbolje što možemo, jer na taj način pratimo ekonomski razvoj koji je ucrtala republička vlada zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem – kaže, za “Novosti”, Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here