Naslovna Svet Nije bilo većih pomaka u pregovorima Moskve i Kijeva

Nije bilo većih pomaka u pregovorima Moskve i Kijeva

PODELI
Foto: pixabay.com/Mediamodifier

Nije bilo „većih pomaka” u razgovorima između Ukrajine i Rusije, a “užasi” u ukrajinskom gradu Buči ne pomažu pregovorima, saopštio je izvor iz francuskog predsedništva, javlja Si-En-En (CNN).

Šok iz Buče nije pogodan za napredak u pregovorima, rekao je sinoć izvor posle jednosatnog telefonskog razgovora francuskog predsednika Emanuela Makrona i njegovog ukrajinskog kolege Vladimira Zelenskog.

Izvor iz Jelisejske palate je dodao da je Zelenski i dalje zainteresovan za “održavanje i unapređenje pregovora sa Rusima”, kao i za posredničku ulogu Francuske, navodi američka televizija.

Dvojica lidera su razgovarala o konkretnim merama koje treba preduzeti kako bi se „obezbedilo da ruski zločini ne ostanu nekažnjeni”, uključujući i prošlonedeljnu ponudu Francuske da pošalje dodatna finansijska sredstva Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu, dodao je izvor.

Makron je ponovio spremnost svoje zemlje da doprinese istrazi i dokumentovanju nasilja počinjenog nad civilima i pitao Zelenskog o izveštajima o navodnom silovanju koje su ruski vojnici počinili nad ukrajinskim ženama, dodao je izvor Si-En-Ena.

Na sastanku je bilo reči i o stanju u opkoljenom Mariupolju, a Zelenski je obavestio Makrona da je samo 2.000 ljudi moglo da napusti grad ove nedelje, jer su „Rusi blokirali” koridore za evakuaciju, dodao je izvor američke televizije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here