Naslovna Srem Ruma Nikola Selaković u poseti Rumi – uspešna realizacije projekta “Ruma grad bez...

Nikola Selaković u poseti Rumi – uspešna realizacije projekta “Ruma grad bez barijera“ FOTO

PODELI
Foto: Sremske vesti/Petar Remecki

RUMA – Nikola Selaković, ministar za rad, boračka i socijalna pitanja, Biljana Barošević, pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom i Slavica Marković, savetnica ministra, danas su posetili Rumu povodom uspešne realizacije projekta “Ruma grad bez barijera“.

Cilj projekta je poboljšanje pristupačnosti osobama sa invaliditetom u dva objekta od javnog značaja u Rumi.

Na objektu Ustanove Sportski centar postavljena je nova električna platforma “LIFTBOY 2” i fiksna čelična rampa. Od osnivanja Sportskog centra prošlo je već 30 godina, a lift nije postojao u ovoj zgradi, iako je preko potreban.

Takođe, čelična rampa je postavljena i na glavnom ulazu u Gimnaziju “Stevan Puzić”, zgradi čiji ulaz koriste dve srednje škole u gradu i koje pohađa veliki broj đaka.

Današnju posetu ministar Selaković je iskoristio za obilazak Ustanove Sportski centar.

Ovo je bila prilika da se u Rumi sastanu i Tatjana Stojšić Petković, predsednica Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije, Bojana Gladović, predsednica Udruženja paraplegičara Srema, Kristina Grbović iz Čačka, Dejana Bačko, Svetski prvak u tekvondou, koja trenira i streličarstvo.

Poseta je tekla i krozi kuglanu, koja se nalazi u sklopu Sportskog centra. Kuglanu koristi parastreličarsko udruženje Ruma, te su Bojana Gladović i Dejana Bačko prisutnim gostima prezentovale streličarstvo za osobe sa invaliditetom.

U nastavku posete u Gradskoj kući održan je sastanak, gde se predsednica opštine Ruma zahvalila ministru Selakoviću i Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na odličnoj saradnji i uspešno realizovanom projektu, koji će biti višestruko značajan za naše građane.

“Mi želimo da Ruma bude opština za sve, da svi imaju identične uslove za život i da niko ne bude zapostavljen. Rampe su namenjene prvenstveno osobama sa invaliditetom koje koriste invalidska kolica, a sekundarni korisnici su naši stariji sugrađani i roditelji sa decom u kolicima.”, napisala je predsednica na svom Facebook profilu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here