Naslovna Magazin Niti italijanska, niti francuska: Ovo je najpopularnija kuhinja na svetu

Niti italijanska, niti francuska: Ovo je najpopularnija kuhinja na svetu

PODELI
Foto: Shutterstock/Hihitetlin

Trenutno najpopularnija kuhinja na svetu ne dolazi iz Evrope, i verovatno niste nikada probali neko od tradicionalnih jela koja dolaze iz te zemlje. Istraživanje je pokazalo da najbolja hrana dolazi iz daleke Koreje

Kompanija “The Bucket List Company” se bavi avanturističkim putovanjima, i njihovo poslednje istraživanje je imalo za cilj da otkrije koja je trenutno najpopularnija kuhinja na svetu. Verovali li ne, nije ni italijanska, ni francuska, ni kineska a nije ni indijska.

The “Bucket List Company” je na osnovu glasova i interakcije publike na platformama društvenih medija kao što su TikTok, Instagram i Reddit napravila listu popularne hrane.

Lista sadrži nekoliko favorita, tu je naravno italijanska, sa picama i pastama. Tu je takođe i meksička, sa začinima i zabavnim prezentacijama. Takođe, vrlo popularna fina francuska kuhinja, sa sirevima, specijalitetima sa mesom i finim sosevima.

Trenutno najpopularnija kuhinja na svetu je korejska. Jedan od specijaliteta koji se posebno izdvaja je “kimchi”, a tu je pikantni “gochujang”. Korejska kuhinja je odgovorna za neverovatno raznolik i jako ukusan izbor jela.

The “Bucket List Company” je izdvojio najboljih deset svetskih kuhinja. To su korejska, italijanska, meksička, japanska, indijska, kineska, tajlandska, vijetnamska, filipinska i turska kuhinja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here