Naslovna Srem Inđija “Noćni bazar” u Beški

“Noćni bazar” u Beški

PODELI
Foto: Noćni bazar

BEŠKA – Novosadski “Noćni bazar” prema rečima organizatorke Marije Radojčić je ove godine rešio da decentralizuje celu priču, da se izmesti u druga mesta i da pokuša na neki način da pomogne izlagačima, malim proizvođačima, da lakše dođu do kupca, a kupcima da lakše dođu do željenih proizvoda.

Posle niza mesta “Noćni bazar” 16. juna gostuje u Beški od 17 do 23 časa, gde će se u parku Danice Jovanović mali proizvođači predstaviti potencijalnim kupcima. Organizaciju ovog bazara pomogli su mesna zajednica Beška i Turistička organizacija opštine Inđija.

Ovaj bazar prema rečima Novice Temunovića, predsednika Saveta mesne zajednice Beška, imaće i dodatne sadržaje. Kako je Temunović rekao za one roditelje koji žele da prošetaju bazarom i da uživaju u domaćim proizvodim, organizovano je čuvanje dece, a za sve zainteresovane posetioce omogućena je vožnja fijakerom. U večernjim satima biće održan koncert novosdaskog benda Moon kvartet, a ljubitelji vina moćiće da “pohađaju” Malu školu vina somelijerke Marije Bojović.

Planirano je, kako je rekao Milan Bogojević, direktor Turističke organizacije opštine Inđija, da na “Noćnom bazaru” u Beški bude prisutno oko 60 izlagača malih prozvođača hrane, pića, interesantnih rukotvorina,  domaćih delicija, vrhunskog vina, zanatskog piva, raznih rukotvorina, nakita i aksesoara, prirodne kozmetike… Ono što je Bogojević posebno naglasio jeste da će na tom bazaru učestvovati 10 izlagača iz Beške koji će se predstaviti kupcima.

Pored zarade bazar ima i još jednu veoma bitnu ulogu, a to je prezentacija proizvoda malih proizvođača iz Novog Sada, Beograda i čitave Srbije i upoznavanje kupaca sa njihovom ponudom.

Ovo je prvi “Noćni bazar” u Beški. Organizatori su premijerno najavili da se očekuje da će drugi “Noćni bazar” u Beški biti organizovan za Beška fest početkom septembra meseca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here