Naslovna Srem Sremska Mitrovica Nosioci Svetosavske povelje u Sremskoj Mitrovici

Nosioci Svetosavske povelje u Sremskoj Mitrovici

PODELI
Foto: Sirmiuminfo

U okviru obeležavanja Školske slave – Svetog Save, Gradska uprave za obrazovanje Grada Sremska Mitrovica organizovala je svečanu dodelu Svetosavskih povelja najboljim učenicima. Povelje su dobili učenici koji su u prethodnoj školskoj godini ostvarili zapažene rezultate na republičkim takmičenjima i međunarodnim takmičenjima. 

Foto: Sirmiuminfo

Na osnovu upućenog Javnog poziva od strane Gradske uprave za obrazovanje osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Sremska Mitrovica za prikupljanje predloga za dodelu nagrade „Svetosavska povelja“ za školsku 2017/18. godinu ukupno je podneto 93 predloga. Komisija za priznanja Skupštine Grada Sremska Mitrovica donela je odluku da 64 učenika dobiju Svetosavsku povelju.

„Pored plakete nagrađeni učenici će dobiti Povelju i novčanu nagradu, 10.000 dinaa, a mentori 3.000. Ove godine ovlašćeni predlagači, bilo ih je 13, osnovne i srednje škole, prosledili su 93 predloga, od toga je 64 prošlo konkurs i biće nagrađeno danasi, isto toliko i mentora. Oblasti su iste kao ranije. Za ovu nagradu Grad Sremska Mitrovica, odnosno Gradska uprave za obrazovanje izdvojila je 832.000 dinara. Još jedanput čestitam svim nagrađenima i njihovim mentorima. Ovo je dokaz da Mitrovica i mitrovačke škole idu u dobrom pravcu, da nedre dobre, pametne i kvalitetne mlade ljude“, rekla je načelnica Gradske uprave za obrazovanje Mirjana Pjevac.

Foto: Sirmiuminfo

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here