Naslovna Srem Nov izgled zgrade “Socijalnog” u Staroj Pazovi vredan 40 miliona dinara

Nov izgled zgrade “Socijalnog” u Staroj Pazovi vredan 40 miliona dinara

PODELI
Foto: RTV Stara Pazova

STARA PAZOVA – Direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović obišli su u ponedeljak renoviranu zgradu RFZO, ispostavu u Staroj Pazovi, koja je posle više decenija obnovljena sredstvima kako iz republičkog tako i lokalnog budžeta.

Ispostava Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u Staroj Pazovi jedna je od najvećih u Srbiji, pokriva oko 60 hiljada osiguranika i ima 8 zaposlenih. U sam izgled zgrade i njenu unutrašnjost nije ulagano više decenija. Sredstvima iz republičkog ali i opštinskog budžeta tzv. ”Socijalno” u Staroj Pazovi dobilo je potpuno nov i savremen izgled:
 
“Više decenija nije ništa ulagano i ova zgrada je bila jedna od najružnijih u Staroj Pazovi.Danas izgleda sasvim drugačije. Drago mi je što smo našli zajednički jezik, renovirali prostor i dajemo lep primer i ostalim sredinama”– istakao je predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Prostorije ispostava i filijala su posle zdravstvenih ustanova najvažnije za zdravstvene osiguranike gde oni overavaju zdravstvene knjižice, upute, rešavaju bolovanja, istakla je prilikom obilaska renoviranih prostorija direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić:

“Ispostava je kompletno renovirana, prvi put otkad postoji zgrada, u poslednjih pedeset godina, 2006. godine je samo saniran krov i ništa više. Sada smo kompletno renovirai zgradu i ukupno ulaganje je 40 miliona dinara, zajedno sa Opštinom Stara Pazova. Gotovo 23 miliona dinara je izdvojila Republika, 17 miliona lokalna samouporava.”

Prošle godine, bez obzira na covid situaciju, renovirano je 12 objekata širom Srbije, dok je u prvoj polovini 2023. godine planirana obnova 15 filijala i ispostava u vrednosti oko 140 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here