Naslovna Srbija Nova drama na tzv. Kosovu – Aljbin povukao novi potez

Nova drama na tzv. Kosovu – Aljbin povukao novi potez

PODELI
Izvor: Tanjug/AP/Visar Kryeziu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je tzv. Kosovska policija izvršila nove akcije na KiM.

Petković je izjavio danas da je tzv. Kosovska policija, po anonimnim prijavama, juče u Kosovskom Pomoravlju privela na informativni razgovor direktora Centra za socijalni rad i predsednicu Privremenog organa Kosovske Kamenice.

“U tim anonimnim prijavama piše da je neko primoravao nekoga da ide na skup u Beograd, a kada se vidi o čemu je reč u toj anonimnoj, lažnoj prijavi nema ničega, niti se navodi ko se optužuje, niti na koga se odnose pritisci. Ne navodi se, jer nema nikakvih pritisaka, Srbi na KiM vole državu Srbiju i svog predsednika Aleksandra Vučića i svi listom hoće da dođu i podrže predsednika na skupu 26. maja”, naglasio je Petković.

Petković je poručio da niko ne vrši pritisak na Srbe sa Kosova da prisustvuju skupu u Beogradu 26. maja, već da su oni sami izrazili želju da odlaskom na miting “Srbija nade” podrže predsednika Aleksandra Vučića jer, kako dodaje, na taj način se bore za svoju budućnost i bolje sutra.

Petković je prilikom posete grupe Srba iz Kosovskog Pomoravlja koji pešače do Beograda, u selu Orešac, na izlazu iz Smedereva, naveo da koliko god Priština i kosovski premijer Aljbin Kurti pokušavali da zastraše Srbe, toliko je jača volja Srba da u ogromnom broju dođu i podrže predsednika Vučića.

Kako je dodao, niko ne vrši nikakve pritiske, niti ko od funkcionera, niti srpskog naroda, Srpske liste, predstavnika srpskih institucija.

“Apsolutno svi žele da dođu i podrže predsednika Aleksandra Vučića jer znaju ljudi i ne može niko da ih prevari da se bore za svoju slobodu, za svoju budućnost i bolje sutra koje isključivo može da im obezbedi predsednik Aleksandar Vučić”, kazao je Petković.

Ukazuje da je paradoks da je tzv. Kosovska policija koja optužuje Srbe da vrše pritisak zapravo ta koja vrši pritisak i zastrašuje Srbe.

“Metod rada i zastrašivanja je isti i u Prištini i opozicije u Beogradu koja očigledno koristi iste metode kao i Kurti jer se navodno bore protiv nasilja tako što vrše nasilje, a ovi u Prištini bore se protiv pritisaka, a u stvari su oni ti koji vrše pritisak”, istakao je Petković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here