Naslovna Srem Ruma NOVA FABRIKA u Dobrincima

NOVA FABRIKA u Dobrincima

PODELI

“Italijanska kompanija La Linea Verde trebalo bi da otvori fabriku u Dobrincima krajem decembra”, najavio je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić. Ono što je posebno istakao jese da je ta investicija jedan od dokaza razvoja i napretka Opštine Ruma.

U pitanju je fabrika za preradu i pakovanje povrća, koja bi trebalo bi da zaposli 150 radnika, a planirano je i postavljanje plastenika na oko 20 hektara, oko fabrike. U fabrici će se pakovati salata spremna za konzumiranje ali pre svega će se proizvoditi i pakovati obrok salate.

Kako ističu predstavnici lokalne samouprave pored prilike za posao, veoma značajno je što će meštani Dobrinaca, moći i da prodaju svoje povrće fabrici.

Investicija je vredna oko osam miliona evra u prvoj fazi projekta.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta “Moram da znam – Informisanjem mladih do jakih institucija”, koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here