Naslovna Srem Inđija NOVA INVESTICIJA: “Priča ketering” u Inđiji

NOVA INVESTICIJA: “Priča ketering” u Inđiji

PODELI
Foto: Opština Inđija

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak i vlasnici novopazovačke kompanije „Priča ketering“ Marko Krajišnik i Mitar Mojić, potpisali su ugovor o kupovini 2 hektara i 29 ari u severoistočnoj industrijskoj zoni. Domaći investitor izgradiće u prvoj fazi logistički centar od 4 hiljada kvadrata u kome će se spremati preko 200 obroka različitih nutritivnih vrednosti. Prema rečima Marka Krajišnika, posao će odmah naći 50 radnika iz Inđije a u planu su proširenja koja će dovesti do dodatnog zapošljavanja.

Od prodaje zemljišta u opštinsku kasu se slilo 12,7 miliona dinara. Osim toga, opština Inđija će ubuduće od te investicije imati prihode od poreza na zaradu i od poreza na imovinu, što će svakako pozitivno uticati na oporavak budžeta opštine.

„Dugoročno gledano mi smo za Inđiju napravili nešto što je daleko više od iznosa zemljišta, a to su nova radna mesta za oko pedeset radnika u prvoj fazi. Takođe, opština Inđija će imati prihod od poreza na zarade, prihode od poreza na imovinu i ako investicija zaživi proširiće se kapaciteti i biće još radnih mesta za naše sugrađane. To je ono što radimo, to je ono zbog čega su nas građani opštine birali – da stvaramo povoljne poslovne uslove za svakog investitora, a vreme pokazuje da je Inđija zaista opština po meri svakog investitora“ rekao je Gak.

Za poslednjih godinu i po dana ovo je šesta investicija u opštini Inđija koja je dovela do zapošljavanja više od 800 radnika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here