Naslovna Kultura Nova priznanja za mlade pećinačke glumce

Nova priznanja za mlade pećinačke glumce

PODELI

Na šestom Međunarodnom festivalu dečjeg pozorišta „Zvono“ u Zvorniku, koji je ove godine trajao od 12. do 14. decembra, učestvovali su mladi pećinački glumci Dramske sekcije pećinačkog Kulturnog centra sa predstavom „Vremeplov“, koji su za svoje predstavljanje na zvorničkoj sceni zaslužili dva priznanja – prvu nagradu za najbolji scenski govor i nagradu publike za najbolju ulogu u predstavi koja je pripala Mariji Radulović.

Kako nam je rekla rediteljka predstave „Vremeplov“ Dragana Knežević veoma je zadovoljna nastupom, kao i prilikom da deca nastupe na ovom festivalu.

Revija gimnastike, fitnesa i modernog plesa

„Zahvaljujući podršci opštine Pećinci počeli smo sve više da nastupamo, što se i primeti u njihovim nastupima. Sve su bolji i samouvereniji, i prezadovoljna sam. Predstava ima i veoma jasnu poruku, a to je druženje, ali i da je mašta prioritet za kvalitetno odrastanje“ – rekla je Knežević.

Godišnji koncert ANIP-a „Branko Radičević“ u Rumi

Na Festivalu u Zvorniku, koji je organizovalo „Zvorničko dramsko pozorište“ nastupala su i pozorišta iz Jagodine, Trebinja, Bačke Topole i Zvornika, a mlade glumce ocenjivali su profesionalci Saša Ikanović i Ranko Ostojić, kao i direktor Doma omladine iz Zvornika Đorđe Deurić. Gost festivala bio je popularni književni stvaralac za najmlađe Tode Nikoletić, a pokrovitelj grad Zvornik i Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srbije.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here