Naslovna Sport Nova sezona, novi izazovi

Nova sezona, novi izazovi

PODELI

Podmlađena ekipa GOK Srem EATON iz Sremske Mitrovice, okupila se 05. avgusta 2019. na početku priprema za novu sezonu. Trener Stanislav Savić izvršio je prozivku u sali gradske kuće u prisustvu lokalnih medija. Prozivci su pored rukovodstva kluba, stručnog štaba i prvotimaca prisustvovali i najmlađi članovi iz pionirskog pogona Kluba.

„Nova sezona, novi izazovi … podmlađena ekipa GOK „Srem EATON”.. pred Vama je naš ulog u budućnost!” – bile su prve reči trenera Savića kojima se obratio javnosti i medijima.

„Ovi igrači koji prisustvuju prozivci za pretstojeću takmičarsku sezonu, plod su dvogodišnjeg rada u našem klubu, od kako sam ja na njegovom čelu u stručnom smislu. Nije bilo ni malo ohrabrujuće pre dve godine, kada sam prihvatio ponudu svog “matičnog” Kluba. U prethodne dve sezone takmičili smo se u Prvoj B ligi Srbije, tačnije mučili smo se da izborimo opstanak u ovom rangu takmičenja, gde smo bili ubedljivo najmlađa ekipa u ligi. U prvoj sezoni to nam je pošlo za rukom, u drugoj smo bili veoma blizu i da su okolnosti bile uobičajene mi bi smo opet ostvarili „nemoguću misiju” ali prethodne sezone usled reorganizacije sistema takmičenja, ligu je umesto 2 moralo napustiti čak 5 od ukupno 12 klubova, kako bi u sezoni pred nama, svi savezni rangovi takmičenja brojali po 10 klubova. Prevedeno na vama razumljiv jezik, to znači da je naš mladi tim u prethodnoj takmičarskoj sezoni morao da ostvari više od 50% pobeda da bi opstao u takmičenju. Mi to nismo mogli u ovom sastavu u tom momentu. Zato ćemo se ove sezone takmičiti u Drugoj ligi „SEVER” koja pokriva teritoriju Vojvodine, što mislim da je prava mera za ovaj tim u ovom trenutku. Ponosan sam na činjenicu da smo u protekle dve godine uspeli da odolimo iskušenjima i zamkama “vikend odbojkaša” koji su preplavili mušku odbojku, da smo konstantno radili na podizanju kvaliteta rada u sopstvenoj bazi, odnosno sa našim najmlađim članovima, kojima smo posvetili mnogo vremena i obezbedili velik broj nastupa u takmičenjima njihovog uzrasta. To nam je pored rezultatskog uspeha donelo i priznanje da tri člana mlađih nacionalnih selekcija, dva kadetske i jednog pionirske reprezentacije Srbije budu iz redova našeg kluba – Bojan Milutinović, Uroš Đorđić i Luka Jurišić. GOK „Srem EATON” će nastaviti sa ovakvom politikom dok ja budem zadužen za kreiranje stručnog rada u klubu, a u budućnosti očekujem i neka nova imena iz redova okupljenih najmlađih članova našeg kluba!” – rekao je trener Savić u svom uvodnom izlaganju.

Sirmiuminfo

Upitan o ambicijama i zadacima seniorskog sastava u pretstojećoj takmičarskoj sezoni, trener Stanislav Savić je o tome rekao – „Te ambicije su uvek najviše! Drugim rečima, želimo da kroz ligu stignemo do vrha, a potom da u kvalifikacijama izborimo povratak u Prvu B ligu Srbije, ali to neće biti ni malo lak zadatak jer u našoj ligi ima mnogo kvalitetnih ekipa! Ipak, mi radimo i pripremamo se najozbiljnije, verujući u sopstveni kvalitet. Naš tim stasava iz sezone u sezonu, raste, sazreva, usavršava se. U ovoj sezoni nastavili smo trend podmlađivanja. Orjentišemo se na igrače koji mogu da prate trenažne i takmičarske zahteve. U sledeću sezonu ulazimo bez kapitena i prvog tehničara Duška Novoselca, koji je svojim angažovanjem u prethodne dve sezone bio ključan za razvoj i sazrevanje naših mladih igrača. Duško je i dalje naš član i nadam se da ćemo mu u skorije vreme pronaći adekvatno mesto u klubu, sa kog će moći da nastavi sa radom i prenošenjem svoga znanja mlađim igračima. On je jedan od velikana mitrovačke muške odbojke i kao takav mora imati svoje mesto u sistemu ovog sporta u gradu. Pored Duška, još par igrača iz prošlogodišnjeg sastava neće biti ove godine u ekipi. Naš mladi libero Srđan Bugarinović je otišao na studije u Novi Sad i nastaviće svoju karijeru u novoj sredini. Srednji bloker Milivoje Ćorić je u potrazi za inostranim angažmanom ali ukoliko se to ne desi, verujem da će i dalje nastupati za nas, dok je korektor Dragan Belanović zbog obaveza na fakultetu ovu sezonu na “stend baju” iako će biti licenciran za prvi tim.

Od novih igrača u naše redove pristigli su tehničari Ivan Stokić iz rumskog Slovena i Nikola Lazarević iz Šapca, koji će pojačati konkurenciju na poziciji primača servisa. Nadamo se da će se našim redovima uskoro priključiti još jedan bivši mitrovački odbojkaš, radi se o tehničaru Nemanji Babiću, koji je nekada nastupao za OK „Prvi Tempo” iz našeg grada, a u potrazi smo za još jednim igračem na poziciji blokera. Od igrača iz naših redova, konkurenciju u prvom timu pojačaće pioniri, primači Miloš Miković i Vladimir Ćorić, bloker-korektor Branislav Roljić i tehničar Bojan Petković. Na kraju, što se tiče struke, polovinom prošle sezone, posle odustajanja trenera Mihalja Fore, dugogodišnjeg trenera najmlađe selekcije našeg kluba, na njegovo mesto angažovan je Nenad Pajić, koji je svojim radom udahnuo novu energiju i entuzijazam u rad sa najmlađima.”

Atmosfera na prozivci imponuje i uliva optimizam, dokazani mitrovački stručnjak Stanislav Savić, čovek koji poštuje sebe i veruje u svoj rad i igrače koje trenira, dao je odbojci mnoga poznata imena iz Sremske Mitrovice ali i iz drugih sredina u kojima je radio i ostavio trag. Na kraju želimo sreću i uspeh mitrovačkim odbojkašima u pretstojećoj sezoni!

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here