Naslovna Dogadjaj Nova vozila za bolnice i domove zdravlja u Vojvodini

Nova vozila za bolnice i domove zdravlja u Vojvodini

PODELI
Foto: politika

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas je u Novom Sadu predstavnicima zdravstvenih ustanova u Vojvodini uručio ključeve 32 nova sanitetska, dijalizna i putnička vozila za patronažu, sa pratećom medicinskom opremom, čiju nabavku je sa 100 miliona dinara finansirala Pokrajinska vlada.

Sanitetska vozila dobile su opšte bolnice u Zrenjaninu i Vrbasu i domovi zdravlja u Kanjiži, Adi, Novom Bečeju, Srbobranu, Apatinu, Malom Iđošu, Sremskoj Mitrovici, Sečnju, Kovinu i Pećincima.

Vozila za prevoz pacijenata na dijalizu dobili su domovi zdravlja u Čoki, Bačkoj Topoli, Vrbasu, Beočinu, Titelu, Plandištu i Alibunaru, dok su putnička vozila obezbeđena za domove zdravlja u Šidu, Apatinu, Somboru, Odžacima, Kovinu, Novom Bečeju, Rumi, Novom Kneževcu, Žitištu, Alibunaru, Beloj Crkvi, Irigu i Opovu.

„Danas će 32 nova vozila krenuti put domova zdravlja i bolnica širom Vojvodine i omogućiti, pored lakšeg transporta pacijenata, brži i efikasniji rad i veću sigurnost svima koji pružaju pomoć onima kojima je potrebna”, rekao je Mirović.

Pokrajinska vlada je, prema Mirovićevim rečima, od 2016. godine obezbedila više od 90 novih vozila za zdravstveni sistem Vojvodine, čime je, uz druga značajna ulaganja veća od 12 milijardi dinara, znatno unapredila zdravstveni sistem.

Mirović je podsetio da su u toku radovi na izgradnji blokova B i C Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, kao i na rekonstrukciji bolnice u Kikindi.

„Zajedno sa državom nastavićemo da radimo na unapređenju našeg zdravstvenog sistema i na rekonstrukciji drugih bolnica koje su prioritetne – u Subotici i Somboru“, izjavio je Mirović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here