Naslovna Srem Pećinci Novčana sredstva za renoviranje toaleta u srednjoj Tehničkoj školi u Pećincima

Novčana sredstva za renoviranje toaleta u srednjoj Tehničkoj školi u Pećincima


PEĆINCI – Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice dodelio je srednjoj Tehničkoj školi „Milenko Verkić Neša“ u Pećincima sredstva za renoviranje učeničkih toaleta u iznosu od blizu milion i osamsto hiljada dinara.

Ugovor o dodeli novčanih sredstava za finansiranje sanitarnih čvorova nedavno je primila v.d. Sanja Dujić, po čijim rečima se radi o značajnim sredstvima koja će biti utrošena za kompletno renoviranje dva toaleta u prizemlju starog dela ove obrazovne ustanove, čime će se poboljšati uslovi za rad i boravak učenika u školi.

„Poboljšaće se, pre svega, higijenski uslovi, jer ćemo sa dodeljenim sredstvima dobiti sasvim nove i moderne toalete – biće zamenjena pločice, postavljena nova vrata i zamenjena kompletna sanitarija. Nadam se da će radovi uskoro započeti, jer ćemo na ovaj način malo osvežiti ovaj stari deo škole koga očekuje kompletna rekonstrukcija“ – rekla je Dujić.

Ugovore o finansiranju i sufinansiranju rekonstrukcije, adaptacije, sanacije, investicionog i tekućeg održavanja objekata dvadeset jedne ustanove osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja u AP Vojvodini, vredne 76 miliona dinara, uručio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je tom prilikom rekao da je od tog iznosa 57,6 miliona dinara opredeljeno za radove na obnovi i održavanju 14 osnovnih škola, dok je 18,4 miliona dinara izdvojeno za radove na sanaciji u sedam srednjih škola.

„Na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića pre šest godina pokrenut je projekat sveobuhvatnog ulaganja u školske i predškolske ustanove. Učinili smo značajne korake kako bismo osnažili kapacitete škola, realizovali velike investicije i pomogli zaposlenima povećanjem plata“ – izjavio je Mirović i podsetio na to da je Pokrajinska vlada, sledeći tu inicijativu, izdvajala znatna sredstva kako bi se došlo do svake škole u Vojvodini, kao i da će Pokrajinska vlada nastaviti sa ulaganjem u obrazovne ustanove kako bi svoj deci i zaposlenima obezbedili što bolje uslove za učenje i rad.

IZVORpecinci.org
Prethodna vestOpština Stara Pazova će i ove godine dodeliti ogrev socijalno ugroženim porodicama
Sledeća vestZavršni sloj asfalta na 12 km rekonstruisanog puta Golubinci – Stara Pazova

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here