Naslovna Dogadjaj Novčane nagrade za đake generacije i vukovce

Novčane nagrade za đake generacije i vukovce

PODELI
Foto: nsuzivo

Opština Pećinci je ovih dana uručila novčane nagrade učenicima generacije i nosiocima Vukove diplome sve tri osnovne i srednje tehničke škole za školsku 2019/2020. godinu. Učenici generacije su nagrađeni sa po 30.000, a nosioci Vukove diplome sa po 15.000 dinara.

Nagrade su dobitnicima uručene na kućne adrese, a predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić uručio je nagradu Teodori Ivanović iz Šimanovaca, učeniku generacije u šimanovačkoj osnovnoj školi „Dušan Jerković Uča“.

On je tom prilikom izjavio da opština Pećinci već godinama nagrađuje najuspešnije učenike.

„Cilj nam je, s jedne strane, da pokažemo da se rad isplati, a s druge strane, da nagrađene učenike predstavimo drugoj deci i da njih podstaknemo na što veći rad, i da ulože dodatni trud u sticanje novog znanja, jer znanje nam nikad, niko u životu ne može uzeti“ – izjavio je predsednik Đokić.

Teodora Ivanović je i vrhunska sportistkinja, koja već sada može da se pohvali uspešnom košarkaškom karijerom u Crvenoj zvezdi i u juniorskoj reprezentaciji Srbije, o čemu svedoče i brojna odličja, među kojima su i plakete za najbolju sportistkinju učenicu osnovne škole Sportskog saveza „Razvoj sportova“, koje je osvajala tri godine uzastopno – 2017, 2018. i 2019. godine.

Kako nam je rekla, za usklađivanje školskih i sportskih obaveza, potrebno je mnogo rada i odricanja, a nagrada koju je dobila od Opštine pre svega joj znači kao potvrda njenog dosadašnjeg rada.

„To da je neko primetio moj rad i da me je neko zapazio stvarno mi je jako drago“ – kaže Teodora

Ove godine pećinačka lokalna samouprava nagradila je ukupno 20 učenika – pet đaka generacije i 15 vukovaca. Pored ove mere, Opština Pećinci učenike koji postižu najbolje rezultate u učenju i u školskom sportu nagrađuje besplatnim letovanjem, učenikekoji postižu zapažene uspehe na školskim takmičenjima besplatnom ekskurzijom, a za sve učenike koji školsku godinu završe sa odličnim uspehom ulaz na pećinačke bazene je besplatan tokom cele kupališne sezone.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here