Naslovna Srem Pećinci Nove prostorije za Popinčanke

Nove prostorije za Popinčanke

PODELI
Foto: Opština Pećinci

POPINCI – Udruženje žena Popinčanke je najmlađe udruženje žena u pećinačkoj opštini. Osnovano je u oktobru prošle godine i već je nastupalo kako na opštinskim manifestacijama, tako i na manifestacijama van opštine, a trenutno udruženje ima šest članica.

Prošle nedelje su se uselile u nove prostorije u okviru Doma kulture u Popincima, koje su već i ukrasile tradicionalnim ručnim radovima, koje su mahom same izradile.

-Ne bavimo se samo tradicionalnim ručnim radovima, već nastojimo da uvedemo i modernije sadržaje. Od starog papira izrađujemo različite upotrebne predmete, a proizvodimo i kozmetički sapun od kozjeg mleka. I ovde je reč o tradicionalnoj recepturi koju smo malo osavremenile – rekla je predsednica Popinčanki Mimoza Ninković.

Nove prostorije je uredila Mesna zajednica Popinci uz podršku Opštine Pećinci, a kako nam je rekao predsednik Saveta MZ Popinci Dejan Banovački, uređene su i prostorije koje su ustupljene penzionerima.

-Trudimo se da svim udruženjima i organizacijama koje doprinose bogatijem društvenom životu u naselju obezbedimo prostor za rad, onoliko koliko smo u mogućnosti. U tome nam je izuzetno značajna podrška pećinačke lokalne samouprave. U prostorijama u okviru Doma kulture koje nisu imale namenu uradili smo spuštene plafone i okrečili ih, i na taj način smo obezbedili prostor za rad udruženja žena i udruženja penzionera – izjavio je Banovački.

Popinčanke je u novim prostorijama posetila i direktorka Turističke organizacije opštine Pećinci Ljubica Bošković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here