Naslovna Dogadjaj Novembar u znaku Sajma kulture mladih na selu

Novembar u znaku Sajma kulture mladih na selu

PODELI
Foto: Opština Pećinci

“Sajam kulture mladih na selu” koji po drugi put organizuje pećinački Kulturni centar pod pokroviteljstvom opštine Pećinci i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije održaće se od 8. do 29. novembra u sali Kulturnog centra Pećinci. “Sajam kulture mladih na selu” zamišljen je kao kolažni program u kojem učestvovuju uspešni mladi talenti sa teritorije opštine koji svoje znanje stiču ili su stekli u umetničkim srednjim školama i akademijama ili su se oprobali u značajnim muzičkim takmičenjima i projektima u zemlji.

Tokom sedam sajamskih večeri publika će uživati u dečjoj, duhovnoj, klasičnoj i rok muzici, kao i pesničkim, pozorišnim i filmskim programima, dok će prateći programi biti organizovani u saradnji sa Dnevnim boravkom za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu.

Svečano otvaranje zakazano je petak 8. novembar u 17.00 časova kada će nastupiti pevačica, pozorišna i glasovna glumica Irina Arsenijević koja će se uz pratnju Kvarteta “Maestre” iz Sremske Mitrovice predstaviti najmlađima tokom Koncerta dečje muzike, u okviru kojeg će otpevati kompozicije iz najpoznatijih Diznijevih crtaća.

Ljubitelji pisane reči, dan kasije, u subotu 9. novembra u 19.00 časova uživaće u promociji zbirke pesama mlade pesnikinje Kristine Arsenijević iz Popinaca, inače studentkinje Filološkog fakulteta u Beogradu na odseku za srpski jezik i književnost, koja je izdala knjigu pod nazivom “Za sve je kriva krstina”.

U petak 15. novembra u 17.00 časova pećinačkoj publici predstaviće se učenici Studija za muzičko obrazovaje i edukaciju Kulturnog centra Pećinci u okviru Koncerta klasične muzike, a dan kasnije, u subotu 16. novembra održaće se Koncert duhovne muzike povodom jubileja – 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve, u okviru kojeg će nastupiti studentkinja Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu Bojana Radivojević iz Brestača sa svojim klasićima, dok će veče biti upotpunjeno besedom koju će govoriti arhijerejski namesnik pećinački jerej Bojan Mijanović.

U petak 22. novembra u 17.00 časova publika će biti u prilici da pogleda monodramu “Lenka Dunđerski – kobni čas” u kojoj igra Teodora Kušić, diplomirana glumica iz Popinaca, a veče posle, u subotu 23. novembra ljubitelji rok zvuka uživaće u Koncertu rok muzike u okviru kojeg će nastupiti rok sastav “Pan D” kojeg čine mladi rokeri iz Šimanovaca: Marko Dobrić, Miroslav i Darko Čavić i Strahinja Filipović.

Sajam će biti zatvoren u petak 29. novembra u 19.00 časova projekcijom filma “Zavisnici” u produkciji Udruženja mladih aktivista Pećinci, čiju realizaciju je podržala opština Pećinci.

Sajam kulture mladih na selu čii su promoteri studenti Marija Kolak iz Šimanovaca i Jovan Čikić iz Pećinaca organizuje se u saradnji sa pećinačkom PU “Vlada Obradović Kameni”, OŠ “Slobodan Bajić Paja” Pećinci, OŠ “Dušan Jerković Uča” Šimanovci, OŠ “Dušan Vukasović Diogen” Kupinovo, STŠ “Milenko Verkić Neša” Pećinci, pećinačkom Narodnom bibliotekom, Udruženjem mladih aktivista Pećinci, Arhijerejskim namesništvom pećinačkim i pećinačkim Centrom za socijalni rad.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here