Naslovna Magazin Zdravlje Novi autoklav za veću bezbednost pacijenata u Rumi

Novi autoklav za veću bezbednost pacijenata u Rumi

PODELI
Foto: dnevnik

RUMA: Četiri miliona dinara Opština Ruma je izdvojila za nabavku novog autoklava – uređaja za sterilizaciju medicinskih instrumenata i sanitetskog materijala.

Ovom donacijom biće rešen dugogodišnji problem rumskog Doma zdravlja jer su dva uređaja, koja poseduje ova ustanova, u dosta lošem stanju, a nabavljeni su pre više decenija.

Prilikom svečane primopredaje uređaja predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić je naglasio da to nije jedino ulaganje u Dom zdravlja „Ruma” i da je u ovoj godini iz opštinskog buyeta izdvojeno 28 miliona dinara, te da su, između ostalog, kupljena dva putnička automobila, kao i da je finansirano opremanje medicinskih ambulanti i specijalizacija doktora sportske medicine.

– Dom zdravlja „Ruma” je jedan od retkih domova zdravlja koji nema finansijski pritisak, nema dugovanja, posluje pozitivno, baš kao i apoteke koje funkcionišu u okviru njega. To pokazaju da uz podršku lokalne samouprave, menayment ustanove, predvođen direktorkom dr Jelenom Stojanac Mračević, radi dobro i odgovorno svoj posao – izjavio je Mančić naglasivši da lokalna samouprava radi sve što je u njenoj moći kako bi se rad ustanove primarne zdravstvene zaštite podigao na viši nivo. – Želimo da što manje ljudi ima zdravstvene probleme, međutim, takvo je vreme u kome živimo. Mi se trudimo da ono što je do nas, do lokalne samouprave, da unapredimo, poboljšamo, da građani budu zadovoljni da usluga bude kvalitena i brza.

Direktorka Doma zdravlja „Ruma“, Jelena Stojanac Mračević ističe da je Opština kupila autoklav novije generacije, što omogućava sterilizaciju instrumenata i sanitetskog materijala na pouzdan i savremen način.

  • Još jednu poslovnu godinu uspešno privodimo kraju. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi obezbeđena su sredstva za kupovinu autoklava koji je od ogromnog značaja za dobro sprovođenje sterilizacije. Autoklav novije generacije omogućiće sterilizaciju instrumenata i sanitetskog materijala na pouzdan i savremen način. Samim tim kvalitet pruženih usluga i bezbednost naših pacijenata podignuta je na jedan viši nivo. Do sada smo imali dotrajale, stare aparate. Jedan aparat je star preko 30 godina, a drugi preko 10 godina i njihov kapacitet je bio daleko manji – kazala je direktorka rumskog Doma zdravlja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here