Naslovna Srem Inđija Novi automobil za obuku đaka u Inđiji

Novi automobil za obuku đaka u Inđiji

PODELI

Đaci Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ od sada će se za vožnju obučavati na novom vozilu marke „škoda fabia“ koje je lokalna samouprava kupila za potrebe škole. Za njegovu kupovinu Opština je izdvojila milion i dvesta hiljada dinara čime je obnovljen vozni park star preko 20 godina.

Direktorki škole Dragani Mladenović ključeve je uručio predsednik opštine Inđija Vladimir Gak koji je tom prilikom rekao da se uslovi za obrazovanje i obuku inđijskih đaka svakodnevno poboljšavaju jer je veoma važno da iz tehničke škole izlaze kadrovi obučeni za potrebe privrede.

Krov nad glavom za izbegla i raseljena lica u Vojvodini

„Cilj je da mladima koji izlaze iz tehničke škole stvorimo uslove da odmah po izlasku iz škole zasnuju radni odnos i ostanu u Inđiji. Sa privlačenjem novih investicija stvorićemo uslove da se cena radne snage značajno poveća i tako zadržimo ljude da ne idu iz Inđije“.
Gak je napomenuo da devet novih investicija u poslednje 2 godine predstavljaju šansu mladima da nakon srednjoškolskog obrazovanja odmah pronađu posao i time steknu samostalnost i mogućnost za planiranje budućnosti.
Uvođenje dualnog obrazovanja, koje je inače postojalo pre nekoliko decenija, značajno će podići kvalitet radne snage u Inđiji i samim tim cenu radnog sata, što će nesumnjivo dovesti do povećanja životnog standarda.
Direktorka škole Dragana Mladenović izjavila je da se nada da će se u narednim godinama vozni park u celosti modernizovati jer su dosadašnja vozila stara preko 20 godina.
„Novo vozilo koje nam je Opština kupila je veoma značajno za nas jer mi imamo četiri generacije koje obučavamo, i to tehničare drumskog saobraćaja i vozače motornih vozila. Đaci nakon diplomiranja dobijaju dozvolu za B i C kategoriju i za kvalitetnu obuku potrebna su novija i sigurnija vozila“.
Inače, ova škola konkurisala je u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu za sredstva za rekonstrukciju školske sale koja se nalazi u lošem stanju, čime bi se njena funkcionalnost i opremljenost podigla na najviši nivo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here