Naslovna Srem Sremska Mitrovica Novi CT aparat u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica

Novi CT aparat u Opštoj bolnici Sremska Mitrovica

PODELI

Povodom početka rada novog CT aparata u Službi za radiološku dijagnostiku, Opštu bolnicu Sremska Mitrovica danas su posetili pokrajinski sekretar za zdravstvo Doc.dr Zoran Gojković i pomoćnik sekretara dr Snežana Bojanić Stojić. Reč je o savremenom CT – 16-slojnom aparatu, marke Philips, sa dodatnom opremom, za čiju nabavku je sredstva obezbedio Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, u iznosu od 32.689.000 dinara.

Nabavkom novog aparata na dobitku su svi pacijenti kojima je potrebna ova vrsta dijagnostičke usluge i u bolnici očekuju, da maksimalnim angažovanjem lekara specijalista radiologije i rtg tehničara, lista čekanja bude anulirana, a izveštaji precizniji i jasniji. Stavljanjem u funkciju novog CT aparata, u toku godine, biće moguće uraditi i do 6000 pregleda.

Foto: Sirmiuminfo

“Vlada AP Vojvodine, u poslednjih godinu i po dana uložila je značajna sredstva za rad Opšte bolnice Sremska Mitrovica. Najveći problem bio je nemogućnost pružanja kvalitetne dijagnostike zbog čestih kvarova i dotrajalosti CT aparata, a na kojem se godišnje uradi oko 5000 pregleda. Aparat koji je star 12 godina, sada je zamenjen novim, savremenijim i omogućava preciznu i kvalitatniju dijagnostiku svih patoloških stanja. U ovoj ustanovi radi kvalitetan kadar koji može da radi na novom aparatu, a ono što bih posebno istakao, to je umrežavanje svih zdravstvenih ustanova, od bolnica, instituta do klinika koje se bave ovom dijagnostikom, u cilju međusobne saradnje i pravovremene informisanosti o pacijentima” – izjavio je Doc.dr Zoran Gojković i tom prilikom dodao, ,,da je u poslednih godinu i po dana Vlada AP Vojvodine u mitrovačku bolnicu investirala preko 115 miliona dinara za nabavku novih dijagnostičkih aparata i infrastrukturnih radova, dok će kruna svih ulaganja biti kompletna rekonstrukcija bolnice, u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja”.

Kada je reč o novim ulaganjima, direktor mitrovačke bolnice je podsetio ,,da je u toku nabavka dva sterilizatota, a da su nedavno odobrena sredstva za kupovinu novog laparoskopskog stuba, aparata za ultra-zvuk srca, TCD-a i aparata za očnu hirurgiju. U toku su i pripremni postupci za infrastrukturne radove – popravka lifta u Internom odeljenju, kotlova za gasno grejanje i klimatizaciju operacionih sala i intenzivne i poluintenzivne nege”.

Foto: Sirmiuminfo

Zvaničnom početku rada novog CT aparata, prisustvovali su i gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i pomoćnik gradonačelnika Branko Jakovljević, kao i najbliži saradnici direktora Opšte bolnice Sremska Mitrovica, dr Živka Vrcelja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here