Naslovna Srem Pećinci Novi dom za najbrojnije lovačko društvo u Karlovčiću

Novi dom za najbrojnije lovačko društvo u Karlovčiću

PODELI
Foto: Opština Pećinci

KARLOVČIĆ – Završeni su građevinski radovi na rekonstrukciji i proširenju lovačkog doma u Karlovčiću, a novi dom je obišao predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić zajedno sa predsednikom Lovačkog društva Karlovčić Milanom Stepanovićem.

U okviru radova, porušena je stara šupa koja se nalazila pored lovačkog doma, a sama zgrada doma je dogradnjom produžena za pet metara, čime je dobijen znatno veći prostor u unutrašnjosti, kaže Stepanović.

„Izgrađen je novi sanitarni čvor, zamenjena kompletna krovna konstrukcija i na objektu i na terasi, a i terasa je produžena. Ugrađena je nova PVC stolarija, unutra smo uradili kuhinju i ostavu, a urađeno je i kompletno spoljašnje i unutrašnje uređenje objekta koji će, kada bude završeno i opremanje novim nameštajem, u potpunosti zadovoljavati sve potrebe našeg lovačkog duštva. Mi smo sa 56 članova najbrojnije lovačko društvo u pećinačkoj opštini i veći prostor nam je bio neophodan“ – izjavio je Stepanović i zahvalio se opštinskom rukovodstvu što je imalo razumevanja za potrebe Karlovčićanskih lovaca.

Radovi su izvođeni u nekoliko faza, a ukupna vrednost radova je oko tri miliona dinara, koje je iz budžetskih sredstava izdvojila pećinačka lokalna samouprava.

Predsednik Đokić je naglasio da su lovci najbronije udruženje na teritoriji pećinačke opštine i da lokalna samouprava već godinama nastoji da obezbedi pristojne uslove za rad svih 15 lovačkih društava.

„U ovom trenutku u toku su radovi na izgradnji novog lovačkog doma u Brestaču, a u Kupinovu je otkupljena privatna kuća koja se preuređuje u lovački dom, koji će Kupinskim lovcima obezbediti adekvatan prostor za rad i okupljanje“ – rekao je predsednik Đokić i istakao da su lovački domovi višestruko korisni objekti, jer ih koriste i meštani za organizaciju manjih proslava i okupljanja, kao i druge organizacije u naselju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here