Naslovna Srem Sremska Mitrovica Novi mali gradonačelnik Sremske Mitrovice

Novi mali gradonačelnik Sremske Mitrovice

PODELI

Vukašin Puđa, učenik drugog razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Martinaca od danas je mali gradonačelnik Sremske Mitrovice. Mogućnost i posebnu priliku da bude mali mitrovački gradonačelnik stekao je pobedom na literarnom konkursu.

Novi mali gradnonačelnik Vukašin Puđa, učenik drugog razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Martinaca funkciju je danas preuzeo od male gradonačelnice od Bojane Brekić koji je tu titulu nosila prethodnih godinu dana.

Foto: Sitmiuminfo

Vukašin Puđa je pobednik Literarnog konkursa „Kad porastem biću gradonačelnik“ koji je raspisala lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica za učenike drugih razreda svih osnovnih škola sa teritorije našeg Grada. Konkurs je raspisan povodom obeležavanja 20. novembra – Svetskog dana deteta.

Dečaci digli grad na noge kako bi pomogli drugu iz klupe

„Mali“ gradonačelnik upoznao se sa ”velikim” gradonačelnikom Vladimirom Sanaderom, posetivši zajedno sa svojom učiteljicom Gradsku kuću. Mali i veliki gradonačelnik razgovarali su o saradnji.

„Mi i ove godine nastavljamo sa projektom „Mali gradonačelnik“ koji je pre svega zamišljen tako da približi rad lokalne samouprave našim najmlađima, da oni polako kroz svoje školovanje spoznaju i neke stvari vezane za samo funkcionisanje grada, šta mi to ovde radimo, šta želimo da radimo i naravno ono najvažnije zbog koga to radimo, a to su svakako deca koja stasavaju i koja bi trebalo sutra da budu dobri i ugledni građani Sremske Mitrovice. Na ovaj način promovišemo ne samo prava deteta nego i Grad Sremsku Mitrovicu. Sve što radimo tokom godine obilazi i mali gradnonačelnik i mi ćemo ga simbolično uključiti u brojne aktivnosti, da deci u našem gradu pokažemo da su svi naši projekti projekti budućnosti i da upravo oni koji dolaze će uživati u blagodetima tih projekata koje mi danas realizujemo. S druge strane na jedan način ih obavezujemo da prate dalje razvoj mog i njihovog grada i da isto to rade kad dođu u godine da i oni mogu da budu gradonačelnici“, rekao je gradonačelnik Sanader.

Foto: Sitmiuminfo

Novi mali gradnonačelnik Vukašin iz Martinaca za medije je izjavio: „Moji drugari žele da se otvori klizalište i u Martincima. Lepo se osećam, ali ne znam šta me čeka na mestu gradonačelnika. Prošla mala gradonačelnica mi je rekla da ću otvarati novo šta se izgradi i da ću se šetati kroz nove ulice koje se budu otvarale. Potrudiću se da ispunim sve želje koje su mi drugari napisali na papiru, ali ne mogu samo jedno da ispunim, a to je da budu skraćeni časovi cele godine.“

Mali gradonačelnik Vukašin pročitao je svoj pobednički sastav u kojem između ostalog piše kako bi voleo da se otvori zoološki vrt ili u Martincima ili u nekom drugom selu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here