Naslovna Srem Ruma Novi priliv sredstava sa viših nivoa vlasti u Rumu

Novi priliv sredstava sa viših nivoa vlasti u Rumu

PODELI

Opština Ruma je potpisala tri ugovora zahvaljujući kojima će dobiti značajna sredstva za uređenje kanalske mreže, komasaciju poljoprivrednog zemljišta i unapređenje oblasti socijalne zaštite.

Opština Ruma, AP Vojvodina, Pokrajinski sekratarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i JVP “Vode Vojvodine” potpisali su danas Ugovor o uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta. Za uređenje kanalske mreže u katastarskim opštinama Stejanovci, Voganj, Ruma, Putinci, Nikinci i Platičevo biće izdvojeno ukupno 12.379.431,82 dinara bez PDV-a. Od tog iznosa Pokrajina će obezbediti 4.879.431,82, dok će Opština Ruma izdvojiti 7.500.000 dinara i snositi troškove PDV-a.

Opština Ruma i Autonomna pokrajina Vojvodina, Pokrajinski sekratarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo su potpisali i Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje radova na nastavku procesa komasacije. Sredstva su namenjena za nastavak komasacije k.o. Voganj, a vrednost projekta je 14.694.722,50 dinara bez PDV-a. Pokrajina će obezbediti polovinu sredstava tj. 7.347.361,25 dinara, dok će ostatak sredstava i PDV izdvojiti Opština Ruma.

Potpisan je i Ugovor o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti između Republike Srbije – Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Opštine Ruma i po tom ugovoru našoj opštini su odobrena namenska sredstva u iznosu 12.230.283,50 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here