Naslovna Deca Novi programi Edukativnog centra Discipulus

Novi programi Edukativnog centra Discipulus


Od ove školske godine Edukativni centar Discipulus licenciran je za sprovođenje programa Škole brzog čitanja i mudrog učenja. Ovim programima obuhvaćena su deca već od šeste godine, do studenata, zaposlenih i profesionalaca koji rade na projektima. Dakle, svi kojima je za uspeh u onome čime se bave bitno da umeju kvalitetno da čitaju i efikasno da uče.

Po rečima Milane Mrkalj, koja je jedan od predavača Edukativnog centra, škola brzog čitanja i mudrog učenja je u saradnji sa Nemačkom kompanijom Dor internešenel (Door international) izradila nekoliko edukativnih programa koji imaju za cilj podizanje kapaciteta za funkcionalno učenje kod dece kako u ranom školskom uzrastu, tako i u nekim kasnijim fazama obrazovanja, kako bi proces osvajanja znanja postao upotrebljiv i funkcionalan na nekom dugoročnom planu. Đaci će imati prilike da se upišu na tri programa, u zavisnosti od uzrasta, kaže Mrkalj.

“Uzlet u mudro učenje” je program namenjen deci koja kreću u prvi razred i ima za cilj da im olakša prelazak iz predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Ovaj program traje dva meseca i obuhvata 9 radionica, od kojih svaka traje 55 minuta.

“Mudro učenje – od prvog koraka” je program namenjen deci ranog školskog uzrasta, sa idejom da im pruži podršku u savladavanju prvih školskih koraka, podizanju samopouzdanja i olakšavanju svakodnevne školske rutine kada je u pitanju čitanje, pisanje i računanje. Ovaj program traje 8 meseci. Obuhvata 28 radionica koje se održavaju jedanom nedeljno i traju sat i 25 minuta tokom prvih šest meseci kursa, odnosno sat i 55 minuta u poslednjem dvomesečnom modulu.

Treći program predstavlja bazu za razvoj svih dosadašnjih, a i budućih projekata. Radi se o programu pod nazivom “Brzo čitanje i mudro učenje” koji je usmeren ka deci koja su savladala klasičnu tehniku čitanja, studentima i odraslima. Praktično je primenljiv za uzrast od 9 do 99 godina.

“Ovde govorimo o naprednim tehnikama čitanja, pamćenja, učenja, organizacije gradiva i izdvajanja bitnih elemenata, kao i o veštinama prezentovanja usvojenih sadržaja. Program traje 6 meseci, radionice se održavaju jednom nedeljno i traju dva sata i 25 minuta. U ovoj promotivnoj godini odlučili smo da se sva deca iz naše opštine mogu besplatno testirati, kako bismo odredili koji program je najadekvatniji za njih. Testiranja ćemo sprovoditi u saradnji sa školama sa teritorije pećinačke opštine, a i prve radionice će biti besplatne” – objašnjava Milana Mrkalj i dodaje da će radionicama obavezno prisustvovati i roditelji, kako bi se detaljnije upoznali sa programom i aktivnostima koje se realizuju u okviru radionica i mogli da svojoj deci daju odgovarajuću podršku tokom i nakon pohađanja kursa.

Sve bliže informacije o programima, testiranju i načinu upisa mogu se dobiti putem telefona 062 575 298.

Prethodna vestNaredne nedelje dve akcije dobrovoljnog davanja krvi u Šidu
Sledeća vestGrađani Temerina izašli na ulice zbog smrada s farme svinja koja se uporno ne iseljava

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here