Naslovna Dogadjaj Novi projekat Erasmus+ SSŠ “Branko Radičević”

Novi projekat Erasmus+ SSŠ “Branko Radičević”

PODELI

Srednja stručna škola “Branko Radičević” iz Rume učestvuje na konkursima u okviru programa Erasmus+. U ovom konkursnom roku predlog projekta „Evropskim znanjima kroz srpska tržišta“ biće finansiran iz sredstava Evropske unije. Ugovor je obostrano potpisan između škole i Nacionalne agencije „Tempus“ u julu 2020. Ovo je treći, ovakve vrste, projekat koji će se realizovati u školi počevši od 1.10.2020. u trajanju od godinu dana. Partnerska zemlja u koju će ići naši nastavnici i učenici je Portugalija sa kojom je već uspostavljena obostrana višegodišnja saradnja.

Kroz ovaj projekat biće obezbeđeno stručno usavršavanje za nastavnike kroz aktivnost posmatranja rada kolega po struci i stručna praksa za učenike ugostiteljskog, ekonomskog i smera modelari odeće. Potrebe škole koje su identifikovane pre pisanja projekta su više praktičnog rada tokom školovanja u onim segmentima obrazovanja koji nedostaju kroz edukaciju u redovnim planovima i programima, rad sa učenicima u pravcu približavanja tržišta rada kao i njihovo osamostaljivanje u profesionalnom radu i povećanje dostupnosti obukama i kalifikacijama koje su teže dostupne ili nedostupne u Srbiji. Projektom će se uticati na jačanje kvaliteta i pristupa kontinuiranog stručnog obrazovanja i obuka. Ovim projektom učenici će biti obučeni za konkretne, specifine poslove koje će naučiti kroz mobilnost i primeniti po povratku u svoju školu.

U projekat će biti uključena tri smera, 15 učenika i 3 nastavnika. Svim učesnicima je krajnji cilj da dobiju uskostručnu obuku–svako iz svoje struke.

Kroz projekat će nastavnici različitih profila dobiti dodatno usko-stručno usavršavanje kako bi bili u korak sa tehnologijama i potrebama tržišta, kao i sa metodama koje se primenjuju u EU. Projektni tim škole želi da objedini ova tri smera koja bi trebala da idu u pravcu dualnog obrazovanja i da pruži učenicima mogućnost za dodatnim satima praktičnog rada u struci tokom školovanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here