Naslovna Srem Ruma NOVI PROJEKTI U SRBIJI: Gradiće se mreža novih puteva

NOVI PROJEKTI U SRBIJI: Gradiće se mreža novih puteva

PODELI
Foto: Ilustracija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas nekoliko novih investicija i infrastrukturnih projekata u Srbiji u narednom periodu.

Predsednik je rekao da se očekuje dolazak jednog velikog investitora za kojeg se “Srbija bori sa Rumunijom i Bugarskom”, a kako kaže – “mi trenutno vodimo”.

On je naveo između ostalog da se završava auto-put prema Severnoj Makedoniji, da će u narednom periodu biti otvoren auto-put Obrenovac – Čačak, te da počinju da se grade brojni putevi, kao što je na primer Novi Sad- Ruma – Šabac, Zrenjanin – Novi Sad… kao i brza saobraćajnica Vršac -granica sa Rumunijom.

VELIKI INVESTITOR STIŽE U SRBIJU! Možda i kredit za auto-put Ruma-Šabac-Loznica

Naglasio je da će se posebno graditi i renovirati putevi u istočnoj Srbiji, kod Zajačara, Žagubica-Bor, Majdanpek -Bor ali i projekat Dunavska magistrala.

Kaže da se očekuju nova ulaganja u železnicu i da se u tom sektoru očekuju novi veliki investitori. Podsetio je da je u ranijem periodu pre njegovog dolaska na vlast, kako je rekao ugašeno 4.500 pogona i preduzeća te da se deo njih obnovilo i da se u tom pravcu nastavlja te da će Srbija doći uskoro do BDP-a kakav je bio 1989. godine.

Šta se događa ako na naplatnoj rampi nemate novca da platite putarinu?

Predsednik je govoreći o penzijama rekao da postoji realan prostor za povećanje od pet, šest ili sedam odsto te da se trenutno iz buddzeta izdvaja 37, 38 procenata za penzije dok je ranije ta cifra bila 58,9 posto.

Vučić je rekao da ukupan bruto društveni proizvod Srbije, sve ono što naša zemlja proizvede iznosi na godišnjem niovou oko 40 milijardi dolara, dok je pre njegovog dolaska na vlast, opšti prihod države se smanjivao svajke godine za 1,5 miliradi dolara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here