Naslovna Srem Ruma Novi sjaj dobio je Dom kulture u Klenku

Novi sjaj dobio je Dom kulture u Klenku

Foto:asrbija

KLENAK – Radovi na Domu kulture u jednom od najvećih sela rumske opštine, počeli su pre nešto više od mesec dana. Dom koji je bio zapušten više od 20 godina, sada je u potpunosti rekonstruisan.

„Na ponos svih Klenčana, Dom kulture će ponovo biti centralno mesto okupljanja selu, on će biti dom za brojna seoska udruženja, za aktiv žena i sve građane jednog od najvećih naseljenih mesta u rumskoj opštini“, izjavio je Slađan Mančić, predsednik Opštine Ruma, nakon što je danas obišao završetak radova na rekonstrukciji ovog važnog objekta.

„Radovi su počeli pre nešto više od mesec dana, to je veliki Dom kulture u jednom od najvećih sela rumske opštine koji je bio devastiran i zapušten, bukvalno niko u ovu salu nije ušao 30 godina, danas je to na sreću drugačije, objekat izgleda fantastično, drago mi je da su meštani zadovoljni“, rekao je predsednik Mančić, napominjući da je za radove iz opštinskog budžeta izdvojeno gotovo 4,5 miliona dinara bez PDV.

„Mi smo stvorili uslove da se u ovaj objekat vrati život, a na građanima i udruženjima je da osmisle kako će se ovaj prostor najbolje ikoristiti. Pre neki dan smo završili radove u Buđanovcima na Domu kulture, iste projekte ćemo raditi i u budućnosti, mi smo i u gradu sanirali objekte u nekoliko mesnih zajednica. U okviru ovog istog tendera, vrednog ukupno 15 miliona dinara, vrlo brzo počeće i sređivanje unutrašnjosti zgrade Opštinske uprave kod Malog parka (Glavna 107). U prethodnim godinama je kompletno sređena fasada i zamenjena stolarija na toj zgradi, a sada je na red došlo i unutrašnje uređenje“, kazao je Mančić podsetivši da je pored Buđanovaca i Klenka, lokalna samouprava u okviru istog projekta sanirala i seosku ambulantu u Hrtkovcima.

Kompletno renoviran Dom kulture podigao je i sam entuzijazam u selu, ističe Slobodan Jovanović, predsednik Saveta MZ Klenak, pa su tako još u toku rekonstrukcije objekta, kaže on, mnogi sugrađani zvali članove MZ da se raspitaju za namenu objekta.

„Svi su srećni, zaista, jer će Dom kulture ponovo biti dostupan svima nama u selu. Planiramo da koristimo ovaj prostor i za kulturno umetnička društva i za manifestacije i mnogo toga drugog. Za razliku od prethodnog perioda kada je zgrada bila ruinirana, sada imamo nešto što je uređeno, što lepo izgleda, polako ćemo ga opremiti nekim sitnicama koje su nam potrebne i siguran sam da ćemo se starati da Dom kulture dugo svi koristimo“, naglasio je Jovanović.

IZVORruma.rs
Prethodna vestKoliko uvećanje plata i penzija očekuje građane Srbije?
Sledeća vestOvogodišnja “Kupusijada” u Futogu biće održana 6. novembra

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here