Naslovna Magazin Auto Novi ŠKODA KAROQ: uspešan model je unapređen

Novi ŠKODA KAROQ: uspešan model je unapređen

PODELI
Foto: skoda-auto.rs

Četiri godine nakon lansiranja, ŠKODA KAROQ je inovirana: češki proizvođač automobila je osvežio svoj drugi SUV model kako bi osigurao njegov kontinuiran uspeh.

Pored još prefinjenijeg dizajna, ažuriranje donosi održive materijale, novu tehnologiju i efikasnije motore iz aktuelne EVO generacije. Nadmašen samo modelom OCTAVIA, KODIAQ-ov manji brat bio je drugi najprodavaniji ŠKODA model u 2020. godini, kao i u prvih šest meseci 2021. godine.

Thomas Schäfer, ŠKODA AUTO CEO, rekao je: Sa preko pola miliona prodatih jedinica, KAROQ je ključ uspeha našeg brenda. Da bismo osigurali da tako bude i dalje, dodatno smo ga razvili: sada ima svežiji dizajn i optimizovanu aerodinamiku, zajedno sa najsavremenijim sistemima pomoći i infotainment funkcijama. Uveren sam da će nam ovaj sveobuhvatni paket omogućiti da nastavimo ovu uspešnu priču modela KAROQ.

Svež dizajn, poboljšana aerodinamika i održivi materijali u unutrašnjosti

ŠKODA AUTO je nastavila da razvija svoj dizajnerski jezik za redizajnirani KAROQ, čineći SUV još upečatljivijim. Šira, sada šestougaona ŠKODA rešetka, tanji farovi kao i zadnja svetla i aerodinamički optimizovani aluminijumski točkovi sa crnom plastičnom Aero oblogom stvaraju sveže vizuelne elemente.

Novi točkovi, rebra zadnjeg stakla i novi zadnji spojler poboljšavaju aerodinamiku automobila dok smanjuju emisiju CO₂. Unutrašnjost ima nove presvlake koje, kao opcija, mogu biti napravljene od održivih materijala. Nova tehnologija – kao što su full-LED matrix farovi i prošireni asortiman asistencija – takođe debituje u asortimanu. Pet efikasnih motora iz EVO generacije Volkswagen grupe zaokružuju ažuriranje modela KAROQ.

Dva dizel motora i tri benzinska isporučuju izlaznu snagu u rasponu od 81 kW (110 KS) do 140 kW (190 KS). Motor 2.0 TSI koji proizvodi 140 kW rezervisan je za KAROQ SPORTLINE i isključivo sa pogonom na sve točkove. Motor 2.0 TDI sa snagom od 110 kW dostupan je sa pogonom na prednje ili sva četiri točka.

Lansiran 2017. godine, KAROQ je bio drugi SUV češkog proizvođača automobila. Nudeći veliku količinu prostora, visok nivo praktičnosti i odličnu vrednost za novac, ispunjava obećanje brenda. KAROQ se proizvodi u Češkoj, Slovačkoj, Rusiji i Kini, a dostupan je u 60 zemalja.

Druge funkcije bezbednosti

ŠKODA KAROQ ne pravi kompromise što se tiče bezbednosti. Sledeće funkcije su dostupne kao standardna ili opciona oprema:

› ABS protiv proklizavanja točkova.

› EDL pomože prilikom ubrzavanja ili vožnje uzbrdo ukoliko jedan od pogonskih točkova proklizava.

› MSR onemogućava blokadu točkova koje se može dogoditi ukoliko vozač naglo smanji brzinu na klizavoj površini.

› Povećavajući pritisak kočnica, kočioni asistent pomaže u situacijama kada je potrebno ukočiti na kratkoj udaljenosti.

› ASR omogućava gladak start i ubrzavanje kada točkovi proklizavaju na glatkoj površini.

› Kontrola pritiska u gumama sve vreme obaveštava vozača o pritisku u gumama.

› Opciona oprema hill-hold control pomaže vozaču da krene uzbrdo na bezbedan način. Sistem se automatski uključuje na nagibima većim od 5 procenata i više i omogućava lako i sigurno polaženje bez upotrebe ručne kočnice. Sistem onemogućava nekontrolisano kretanje vozila unazad ili gašenje motora.

› Trepćuće stop svetlo upozorava vozače iza Vas na naglo kočenje i tako smanjuje rizik od udara otpozadi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here