Naslovna Sport Novi treneri – novi planovi

Novi treneri – novi planovi

PODELI
Foto: ilustracija

Zimska pauza za čelnike fudbalskih klubova Slobode iz Donjeg Tovarnika i Donjeg Srema 2015 iz Pećinaca, biće vrlo zanimljiva. Praktično neće je ni biti, jer se očekuju velike kadrovske promene. Igrački potencijal će se umnogome osvežiti i pojačati, a doći će i do promena na trenerskoj klupi.

Jedinog zonaša iz pećinačke opštine FK „Sloboda“ u nastavku sezone sa trenerske klupe predvodiće Miloš Đokić (35) iz Šapca. U fudbalskom svetu dobro poznato ime, a „dobar trag“ ostavio je i u sremskom fudbalu. Pred Đokićem je novo dokazivanje. Ovog puta u Donjem Tovarniku i Slobodi.

„Na klupu Slobode dolazim na poziv sportskog prijatelja Siniše Đokića. Iz te sredine sam svojevremeno imao poziv da pređem kao aktivni igrač, ali nisu mogle da nam se „sklope kockice“. Mislim da je sada pravi trenutak da sarađujemo. Dolazim u sjajno organizovan klub, sa dobrim uslovima za rad i igračkim kadrom koji obećava. U pregovorima smo sa par vrhunskih igrača i mislim da ćemo na proleće biti mnogo jači. Pripreme počinjemo 17. januara. Naravno, zakazali smo više kontrolnih utrakmica, tako da će svi igrači imati priliku da se dokažu i nametnu za startnu postavu. Ambicije su nam da igrači iz utakmice u utakmicu što više napreduju i da ostanemo u gornjem delu tabele i ako se ukaže šansa da napadnemo i sam vrh“ – rekao je Đokić.

Fudbal je počeo da trenira u Radničkom iz Obrenovca, gde je prošao fudbalsku školu. Postigli su odlične rezultate u takmičenju mlađih kategorija, posebno generacija 1985. Kao prvotimac, debitovao je sa 16 godina u ondašnjem srpskoligašu Radnički Zorka iz Šapca. Fudbalski put ga je dalje vodio u Rudar iz Kostolca, Požarevac, Austriju, Jedinstvo iz Vladimiraca (u tri navrata), rumski Prvi maj (dva navrata), Miloš Pocerac iz Gornje Vranjske, Provo, Mačvu iz Bogatića, gde je završio igračku karijeru u 35 godini.

Trenerska karijera postaje sve zanimljivija, a prve trenerske korake započeo je još dok je igrao za srpskoligaša, Mačvu iz Bogatića.

„Tada sam završio UEFA B licencu i uporedo sam radio s mlađim kategorijama. Na kraju 2019. godine uspeo sam da upišem i uspešno završim školovanje za UEFA A licencu, što mi je definitivno bio znak da igračku karijeru privedem kraju i da se posvetim trenerskom pozivu. Prihvatio sam ponudu Jedinstva iz Vladimiraca. Napravili smo veliki uspeh i vratili klub u zonski rang takmičenja. Nastavili smo sa sjajnim partijama i završili u gornjem delu tabele prvi deo prvenstva. Napravili smo sjajnu ekipu i trebalo je da budemo u samom vrhu i borimo se i za prvo mesto. Nažalost, imali smo velikih problema sa bolešću igrača (korona virus) i skoro na svakoj utakmici je nedostajalo nekoliko standardnih prvotimaca. U svakom slučaju, to je bio sjajajn period za mene, kao mladog trenera“ – izjavio je Đokić.

Pećinački Donji Srem 2015 nastavlja sezonu sa novim trenerom, Zdravkom Trivkovićem (34) iz Batajnice.

„U više navrata sam bio na dogovorima sa Pećinčanima, još u vreme kada se Donji Srem takmičio u Srpskoj ligi – Vojvodina i u Drugoj ligi. „Treća sreća“, je bila pre godinu dana, ali je zbog korona virusa kratko trajala. Sada sam tu da nastavim misiju, ovog puta kao trener. Ubeđen sam da je Donji Srem 2015 na zdravim nogama. Trenutno, ispred sebe imamo dobro organizovane ekipe, koje su u prvom delu sezone pokazale najviše i zasluženo su ispred nas: Radnički iz Šida, Napredak iz Popinaca i rumski GFK Sloven. Na nama je da predanim i ozbiljnim radom pokušamo anulirati bodovnu prednost, koja nije mala. Međutim, niko nam ne može oduzeti veru i nadu u konačan uspeh. Sezona se sumira u junu i tada se podvlači crta, nadam se sa nama na čelu sremskoligaškog karavana. Pripreme započinjemo 21. januara. Između ostalog, planiramo odigravanje osam kontrolnih utakmica“ – kazao je mladi trener Pećinčana.

Zdravko Trivković iza sebe ima izuzetno bogatu igračku karijeru. Prošao je omladinsku školu Zemuna, a kao senior debitovao je u FK Beograd. Dalje su sledili: Radnički (Nova Pazova), Zemun, Borac iz Banjaluke, Rudar iz Kaknja, ponovo Zemun, Lokomotiva, IMT, Budućnost iz Dobanovaca, BSK iz Batajnice… Godine 2014. završio je školovanje za trenersku B UEFA licencu, a prvi „trenerski posao“ bio je sa omladincima Budućnosti iz Dobanovaca. Sjajne rezultate je imao sa omladincima BSK iz Batajnice, sa kojima ulazi u Prvu kadetsku ligu. Prošle godine je završio za UEFA A licencu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here