Naslovna Dogadjaj Novi vodovod u šidskom naselju Molovin

Novi vodovod u šidskom naselju Molovin

PODELI

Izgradnjom vodovoda u šidskom naselju Molovin, sva mesta na teritoriji Šida dobila su odgovarajuće vodosnabdevanje.
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević je podsetio na to da su početkom aprila ove godine Sekretarijat za poljoprivredu i Opština Šid potpisali ugovor o zajedničkom finansiranju projekta izgradnje vodovodne mreže u Molovinu.


– Izgradnjom vodovoda u Sotu, Privinoj Glavi, Bikić Dolu, Ljubi i sada u Molovinu uradili smo veliki posao. Konačno smo, za samo četiri godine, uspeli da rešimo višedecenijski problem nedostatka tehnički ispravne vode za piće i stabilnog vodosnabdevanja u ovim fruškorskim selima u opštini Šid, drugoj po veličini u Sremu -istakao je Radojević.


Resorni sekretar je rekao da je u realizaciji projekta izgradnje vodovoda za snabdevanje vodom naseljenog mesta Molovin, sa crpnom stanicom i vodovodnom mrežom dugom 3.000 metara, čija je ukupna vrednost blizu 33 miliona dinara, Sekretarijat za poljoprivredu učestvovao sa gotovo 20 miliona dinara, a Opština Šid sa blizu 13 miliona. Radojević je dodao da je uz izgradnju novog rezervoara za vodu, zapremine oko 150 kubnih metara, sada osim naselja Molovin snabdevanje vodom omogućeno i za Prihvatni centar Principovac.


– Zaokružili smo jedan ciklus u poboljšanju vodosnabdevanja u šidskoj opštini. Pokrajina i ova lokalna samouprava su od 2016. godine do sada u navedene projekte za izgradnju vodovodne mreže ukupno izdvojile 110 miliona dinara -rekao je Radojević, koji je pohvalio Opštinu Šid za efikasnost u realizaciji ovog prioritetnog poduhvata.


Radojević je istakao danas u Molovinu da je u proteklom periodu za realizaciju projekata na izgradnji vodovodne mreže, potom za uređenje atarskih puteva i otresišta na području šidske opštine, kao i za nastavak započetog postupka komasacije u katastarskoj opštini Morović, uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja, posebno kada je reč o industrijskoj zoni Adaševci, te za formiranje poljoprivrednih gazdinstva u ovoj sremskoj opštini, zajednički uloženo oko 220 miliona dinara novih investicija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here