Naslovna Srem Ruma Novi zajednički projekat pošumljavanja Ministarstva zaštite životne sredine i Opštine Ruma

Novi zajednički projekat pošumljavanja Ministarstva zaštite životne sredine i Opštine Ruma

PODELI
Foto: Sremske vesti/Petar Remecki

RUMA – U Palati Srbije juče je potpisan ugovor između Ministarstva zaštite životne sredine i Opštine Ruma o sprovođenju projekta pošumljavanja vetrozaštitnih pojaseva na putnim pravcima na teritoriji opštine Ruma.

Ukupna vrednost projekta iznosi 11.260.260,00 dinara, od čega će Ministarstvo izdvojiti sredstva u iznosu od 7.000.000,00 dinara, a Opština Ruma 4.260.260,00 dinara.

Projekat će obuhvatiti pošumljavanje putnih pojaseva Nikinci – Hrtkovci i Donji Petrovci – Putinci a, celom dužinom puta od naselja do naselja, biće podignuti vetrozaštitni pojasevi uz kolovoze, a tehnika pošumljavanja biće prilagođena terenu postojećih putnih pravaca.

Kako je saopštila predsednica Ćirić, ovaj projekat je još jedan primer sjajne saradnje Ministarstva zaštite životne sredine i ministarke Irene Vujović sa rumskom opštinom, što nas veoma raduje.

Dodala je i da Opština Ruma odlučno dokazuje svoju snažnu posvećenost očuvanju i zaštiti životne sredine i cilj je da brigom o ekologiji se unapredi kvalitet života svih građana, istovremeno stvarajući zelenije i zdravije okruženje za buduće generacije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here