Naslovna Srbija NOVI ZAKON: Ove kategorije vozila kod “komšija” VIŠE NEĆE plaćati putarinu

NOVI ZAKON: Ove kategorije vozila kod “komšija” VIŠE NEĆE plaćati putarinu

PODELI
Foto: Ilustracija

Vozila u vlasništvu lica sa invaliditetom, koja prevoze obolele od retkih bolesti i Republičke uprave civilne zaštite oslobođena su plaćanja putarine na auto-putevima i brzim putevima u Srpskoj, potvrđeno je Srni u Vladi Republike Srpske.

Odluku o oslobađanju od plaćanja putarine doneo je u sredu Nadzorni odbor preduzeća “Autoputevi Republike Srpske” čime su Uprava i Nadzorni odbor ovog javnog preduzeća realizovali obaveze koje su im date zaključkom Vlade od 12. avgusta 2018. godine.

Šta se događa ako na naplatnoj rampi nemate novca da platite putarinu?

Nadzorni odbor “Autoputeva” usvojio je Pravilnik o postupku i načinu ostvarivanja prava na oslobađanje plaćanja putarine kojim su obuhvaćene pomenute tri kategorije.

Vlada je obavezala Upravu i Nadzorni odbor “Autoputeva” da oslobode od plaćanja putarine vozila u vlasništvu lica sa invaliditetom sa 80 odsto i više telesnog oštećenja i lica kod kojih je utvrđeno telesno oštećenje koje ima za posledicu nesposobnost donjih ekstremiteta od najmanje 60 odsto.

Zaključkom Vlade povlastice su predviđene i za udruženja i saveze organizacija lica sa invaliditetom, koji imaju status udruženja od javnog interesa u Srpskoj, te da od plaćanja putarine budu oslobođena i vozila kojim se prevoze oboleli od retkih bolesti u svrhu lečenja i vozila Republičke uprave civilne zaštite.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here