Naslovna Srem Inđija Novinarki iz Inđije ponovo prete!

Novinarki iz Inđije ponovo prete!

PODELI

Verica Marinčić, novinarka portala Inđija kafe, napadnuta je, praćena i zastrašivana u ulici u kojoj živi i na radnom mestu. Ona je u petak policiji prijavila pretnje i pritiske koji su usledili posle nedavnog objavljivanja fotografije bahato parkiranog automobila ispred jedne pekare u Inđiji.

Kako je objavila Cenzolovka, identitet osobe koja ju je napala poznat je Verici Marinčić i redakciji tog portala.

Vidovdanski sabor u Vrdniku

– Sve je počelo od te vesti, kada smo 18. juna objavili fotografiju bahato parkiranog automobila ispred jedne pekare, ovde u Inđiji. – navela je Vesna Marinčić za Cenzolovku.

Ona je rekla da se vlasnik sam prepoznao i oglasio.

– Pisao nam je i u inboks, pisao kako smo divni i zlatni. Kasnije me je video u gradu, dok je sedeo u jednom kafiću. Pokušao je da me polije vodom. Onda je seo na svoj motor i projurio tik pored mene, nisam sigurna da li me je zaista zakačio retrovizorom, ali osetila sam udarac po ramenu. Pratio me je. Ušao je u ulicu u kojoj živim i ispred moje kuće se zaleteo prema meni, da bi u poslednjem trenutku naglo skrenuo. – ispričala je Marinčić.

U Novim Banovcima niče nova školaPočela žetva ječma u Pećincima

U međuvremenu, kako piše Cenzolovka, isti muškarac je nastavio da uhodi inđijsku novinarku. Potražio ju je u prodavnici u kojoj radi, bio je i kod koleginice da se raspita o smenama. Kada se pojavio, samo je zatražio čokoladicu.

– Podučen je, očigledno zna šta bi trebalo da uradi da bi me zastrašio. Zna gde radim, zna gde živim. Nisam sigurna kad i šta može da mi se desi. – kaže Verica Marinčić.

Do srede nestabilno vreme!

Na kraju je slučaj prijavila policiji, napravljen je zapisnik, obaveštena je cela vertikala MUP-a i sada je, kako kaže Verica Marinčić, na redu tužilac.

Ova novinarka bila je napadnuta i u julu prošle godine. Kako je tada rekla, u trenutku dok je a ulici razgovarala sa komšijom u blizini se parkirao automobil iz kojeg su dvojica mladića počela da viču na nju i prete joj. Ona je tada sumnjala da je reč o vozaču automobila koji je 26. juna u centru Inđije, snimljen da velikom brzinom prolazi kroz crveno svetlo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here