Naslovna Srem Novo ruho košarkaškom terenu na plaži

Novo ruho košarkaškom terenu na plaži

PODELI

Rekonstrukcija sportskog terena na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici biće privedena kraju danas i sutra.

Jedan od centralnih sportskih terena i objekata u našem Gradu bio je posebno aktuelan tokom letnjih perioda radi se o košarkaškom terenu na savi.

Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu: „U narednih dan, dva ovaj teren doživeće potpunu rekonstrukciju, biće postavljena potpuno nova multifunkcionalna podloga koja po svojim karakteristikama omogućava sportistima da na bezbedan način koriste taj teren i bave se sportom, čuva njihove zglobove i tetive. Pored postavljanja podloge, postavljene su i nove košarkaške konstrukcije i time ovaj teren dobija jednu savremenu i modernu funkciju i dizajn. Za razliku od prethodne podloge, ova multifunkcionalna podloga se vrlo brzo, lako i jednostavno postavlja što znači će da nakon sezone, a s obzirom da je prostor na kome se postavlja pod vodom skoro šest meseci, teren biti uklonjen, sklonjen i skladišten na bezbednu lokaciju i nakon toga ponovo, naredne sezone će biti korišten. Na takav način ćemo pre svega produžiti vek trajanja same podloge i moći ćemo da koristimo na jedan efikasan način u narednom vremenskom periodu.”

Sirmiuminfo

“Pored postavljanja košarkaških terena ono što je novina na Gradskoj plaži jeste postavljanje profesionalne teretane gde ćemo sigurno biti među retkima u Republici Srbiji koji na gradskoj plaži imaju teretanu i na ovaj način Grad pokazuje da maksimalno ulaže u sportske terene i promoviše zdrav duh. Da ne mislimo samo na odrasle, u narednim danima biće okončan postupak javne nabavke za nabavljanje novog dečijeg igrališta koje će biti postavljeno u samom centru Grada odnosno postojeće igralište koje se nalazi u gradskom parku će biti zamenjeno jednim savremenim, modernim i pre svega bezbednim igralištem za naše najmlađe,” dodao je načelnik Jokić.

„Ovaj teren ima neki kultni status za mitrovačku košarku, za mitrovačke basketaše. Stasavale su generacije i generacije, a nadam se sa ovim novim licem sa novim terenom i koševima da će mnoge buduće generacije da krenu stopama njihovih predhodnika ,” rekao je Ognjen Vukićević, predsednik i trener KK „Srem”.

Teren obuhvata površinu oko 600 metara kvadratnih, a vrednost radova je oko 2,5 miliona dinara.

Zapratite nas na instagramu i tviteru:
https://www.instagram.com/sirmiuminfo/
https://twitter.com/sirmiuminfo

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here