Naslovna Srem Ruma Novo ulaganje u škole Opštine Ruma

Novo ulaganje u škole Opštine Ruma

PODELI

Ulaganjima u područnu školu u Žarkovcu i Osnovnu školu „23 oktobar” u Klenku završavaju se radovi na unapređenju uslova u školskim objektima na teritoriji rumske opštine.

U 2018. godini iz opštinskog budžeta je za sanaciju, adaptaciju i rekonstrukciju školskih i predškolskih objekata uloženo oko 35 miliona dinara.

U škole u Klenku i Žarkovcu ovog puta je investirano oko 1,3 miliona dinara bez PDV-a, a radove je danas obišao šef Kabineta predsednika Opštine Vojislav Mioković.

„Ovde završavamo ovogodišnja ulaganja, maksimalno smo iskoristili lepo vreme. Vrednost ulaganja u Klenku je ukupno oko milion dinara bez PDV-a. Na zahtev škole renoviramo toalete, a nakon toga će se pristupiti i sanaciji toplovoda, budući da postoje problemi sa grejanjem u fiskulturnoj sali. Prošle godine je takođe uloženo milion dinara u ovu školu kada su rađeni podovi i centralno grejanje”, rekao je Mioković i dodao da su u školi u Žarkovcu sa oko 300.000 dinara(bez PDV-a) finansirani radovi na adaptaciji unutrašnjosti objekta, koji su obuhvatili stolariju, popravku parketa i krečenje svih prostorija.

„Sama činjenica da smo danas u školi koja ima preko dve stotine učenika i u jednoj školi koja ima skoro deset puta manje učenika govori o tome da vodimo računa o ravnomernom razvoju. Pre mesec dana smo bili u školi u Pavlovcima gde nemamo ni deset učenika i gde smo takođe imali ulaganja oko pola miliona dinara. Siguran sam da ćemo i ubuduće nastaviti sa ovom praksom i da ćemo dogodine moći da kažemo da ne postoji nijedan objekat što mesnih zajednica, što ustanova, vaspitno-obrazovanih objekata u koje nismo nešto uložili”, poručio je Mioković i napomenuo da već postoji plan ulaganja za narednu godinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here