Naslovna Deca Novo vozilo Dnevnom boravku za decu i mlade sa smetnjama u razvoju...

Novo vozilo Dnevnom boravku za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu

PODELI
Foto: rtv

SUBOTIŠTE – Predsednik Privremenog organa Opštine Pećinci mr Željko Trbović predao je direktorki pećinačkog Centra za socijalni rad Biljani Jovičić ključeve novog kombi vozila namenjenog korisnicima Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu.

Vozilo je namenjeno prvenstveno za prevoz dece i mladih sa invaliditetom, a po rečima predsednika Trbovića kao takvo u potpunosti će odgovoriti na potrebe korisnika Dnevnog boravka.

“U pitanju je savremeno kombi vozilo, koje je opremljeno sa rampom i automatskim nogostupom radi lakšeg ulaska i izlaska osoba sa invaliditetom. Klimatizovano vozilo poseduje 8+1 sedište, a poseban prostor za osobe sa kolicima je obezbeđen dodatnim sigurnosnim pojasevima. Sve to zajedno omogućiće korisnicima Dnevnog boravka komforan i bezbedan svakodnevni prevoz od mesta stanovanja do ustanove, koji do sada nisu imali, jer su se vozili u automobilu koji nije prilagođen osobama sa invaliditetom”, istakao je Trbović.

Kako nam je rekla direktorka Centra za socijalni rad Biljana Jovičić pećinačka lokalna samouprava je i do sada obezbeđivala besplatan prevoz za sve korisnike Dnevnog boravka u Subotištu, ali novo kombi vozilo je korak više u zajedničkoj konstantnoj brizi o korisnicima.

“Deci će ovakav kombi veoma značiti, jer u Dnevnom boravku ima dece koja su slabo pokretna, ali i dece i mladih sa cerebralnom paralizom, a volju i želju koju oni imaju za Dnevnim boravkom pokazivali su upravo time što su, iako su imali otežane uslove dolaska i odlaska, svakodnevno dolazili u Dnevni boravak. Stoga sam danas posebno srećna i zahvalna našoj lokalnoj samoupravi na podršci i razumevanju” , rekla je Jovičić.

Ukupna vrednost novog vozila je 4,5 miliona dinara. Sredstva u iznosu od 3,8 miliona dobijena su od Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, dok je preostalih 675 hiljada dinara obezbedila Opština Pećinci iz budžetskih sredstava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here