Naslovna Srem Pećinci Novo vozilo za efikasniji svakodnevni rad Predškolske ustanove u Pećincima

Novo vozilo za efikasniji svakodnevni rad Predškolske ustanove u Pećincima

PODELI
Foto:pecinci.org

PEĆINCI – U Predškolsku ustanovu „Vlada Obradović Kameni“ stiglo je novo vozilo, koje je ova vaspitno-obrazovna ustanova nabavila sredstvima dobijenim na konkursu Ministarstva pravde.

Novo namensko teretno vozilo će po rečima predsednika opštine Pećinci Siniše Đokića, Predškolskoj ustanovi obezbediti daleko lakši svakodnevni rad, jer su do sada imali samo jedno teretno vozilo.

„Pećinačka predškolska ustanova ima još 14 objekata i osoblje ove ustanove svakodnevno ima potrebe da obilazi sva naseljena mesta, ponekad i po više puta na dan. Od sada će imati dva teretna vozila i biće u prilici da nesmetano obavljaju svoj vaspitno-obrazovni rad i da u svakom trenutku stignu do svakog deteta u našoj opštini“ – rekao je predsednik Đokić.

Vrednost vozila je preko 2 miliona dinara, a Ministarstvo pravde je ova sredstva prikupilo po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja. Po rečima direktorke PU Kameni Anite Volčevski, letos su uručeni ugovori o dodeli sredstava za 139 projekata od javnog interesa iz oblasti zdravstva, kulture, prosvete i socijalne zaštite, među kojima se našao i projekat pećinačke Predškolske ustanove.

„U saradnji sa pećinačkom lokalnom samoupravom početkom godine smo aplicirali za sredstva kod Ministarstva pravde. Novo teretno vozilo će nam omogućiti bržu i efikasniju dostavu potrošnog materijala i opreme, lakše održavanje objekata, prevoz posteljine, jer je najudaljeniji objekat na 30 km od centralnog u Pećincima“ – kazala je Volčevski i dodala da će od sada i stručna služba ove vaspitno-obrazovne ustanove biti u prilici da pravovremeno pruži podršku, kako svakom detetu, tako i vaspitnom osoblju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here