Naslovna Dogadjaj Novosadski studenti se vraćaju u domove

Novosadski studenti se vraćaju u domove

PODELI

Po odluci ministarstva od 15. maja studenti imaju pravo da se vrate u svoje sobe u domovima i to pod uslovom da imaju obaveze na fakultetima a da bi to dokazali, slali su potvrde od fakulteta koje to dokazuju.

Takođe, i vrata fakulteta su otvorena za studente dok se aprilski ispitni rok očekuje od kraja maja do početka juna a nakon toga sledi junsko/julski ispitni rok.

U novosadske domove studenti se polako vraćaju u svoje stare sobe. Jedni se raspakuju, drugi se pripremaju za ispite ali jedno im je zajedničko – jedva su čekali da se vrate svom studentskom životu.

U roku od tri dana u novosadske domove vratilo se 688 studenata uoči predstojećih ispitnih rokova dok se u narednim danima očekuje dolazak još oko 800 studenata.

“Imamo dezobarijere, imamo maske, rukavice za sve studente. Nadamo se da će poštovati naša upozorenja da vode računa o distanci socijalnoj koliko je god to moguće, posete, žurke, sva okupljanja su zabranjena, ali nadam se to su ipak odrasli ljudi, akademski građani, da će oni to ispoštovati”, kaže Steva Lazarević, pomoćnik direktora Studentskog centra.

Na fakultete ovih dana uglavnom dolaze studenti iz Srbije a uskoro se očekuje i dolazak onih iz susednih zemalja kojih na Univerzitetu ima dve i po hiljade. Predstojeći ispiti polagaće se uz poštovanje svih mera zaštite i to na samom ulazu u zgradu kao i u amfiteatrima i učionicama. Uz maske, rukavice i poštovanje fizičke distance.

Svi studenti koji imaju uplaćenu hranu u menzi od marta meseca važiće im i dalje i neće biti oštećeni u tom pogledu. Studenti iz susednih država mogu da dođu u domove kao i na fakultete, a od petka im najverovatnije neće biti potreban PCR test. Ukoliko bude bilo potrebe za testiranjem za studente je ono besplatno.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here