Naslovna Srem Fruška gora NP “Fruška gora” izdao u zakup Eko kamp na Stražilovu

NP “Fruška gora” izdao u zakup Eko kamp na Stražilovu

PODELI

Eko kamp na Stražilovu, prvi te vrste na teritoriji JP „Nacionalni park Fruška gora”, ali u Srbiji, nakon šest godina od otvaranja, izdat je u zakup privatnom preduzeću.

Kao razlog u NP „Gruška gora” navode nameru da se poboljša usluga i podigne na viši nivo kamping delatnost u Sremskim Karlovcima, za šta ovo javno preduzeće nema kadrovske i finansijske kapacitete. Pozivajući se na Zakon o naknadama za korišćenje javnih dobara, koji predviđa da upravljač može dati šumsko zemljište u nešumske namene za obavljanje kamp delatnosti, NP „Fruška gora” je ustupilo parcelu na korišćenje preduzeću „SCOMEDIASCO” iz Novog Sada bez mogućnosti promene namene zemljišta.

Skup boraca na Iriškom vencu

Ovim gestom upravljača trebalo bi da otpočne nova etapa u funkcionisanju eko kampinga na Stražilovu, a time i na Fruškoj gori, jer on nije zaživeo onako kako se očekivalo kada je napravljen.

Prema rečima direktora Produkcijske kuće „SCOMEDIASCO”, koja je zakupila kamp, Dejana Čavića, po potpisivanju ugovora sa Nacionalnim parkom, preduzete su mere da se kamp vrati u funkciju, što je podrazumevalo dosta posla i ulaganja, ali se to polako privodi kraju i za desetak dana može se očekivati da će kamp u pravom smislu početi da radi.

“Kerber” večeras zatvara jubilarni 20. Scena fest u Inđiji

– Na prvi pogled nije izgledalo tako, ali se ispostavilo kada smo ušli u posed, da je mnogo toga propalo, nešto i pokradeno, a značajnu štetu u kompleksu nanelo je i izlivanje voda bujučnih voda – kaže za „Dnevnik” Dejan Čavić. – Bili smo primorani da deo zamljišta poravnamo, prokopamo odvode i raskrčimo divlje rastinje kako bi voda nesmetano mogla da otiče s kampa u potok. Dosta intervencija je bilo i u sanitarnom čvoru, gde je nešto od elemenata nedostajalo, tako da smo sve to uključujući bunar, septičku jamu i prečistač otpadnih voda, osposobili za upotrebu.

Bogat program za Petrovdan

Čavić kaže da su izvesni radovi preduzeti i na ulazu kako bi kamp-prikolice svih gabarita mogle da uđu u taj ograđeni prostor, a u pripremi je i nova kapija. Sređuje se i recepcija na ulazu, gde će pored interneta, moći da se plati upotreba kampa. Obezbeđen je i prostor u kojem će kamperi moći u slučaju da borave i obavljaju neke poslove. Kamp će imati ugrađen video nadzor i alarmni sistem.

– Osposobićemo fiksna ložišta za roštilj i izvan njih neće biti moguće paliti vatru – naglašava Čavić.- Napravićemo i drugo dečje igralište pošto je prethodno propalo, a u postupku smo nabavke 50 bicikala za potrebe kampera, ali i drugih ljubitelja biciklizma koji bi da se otisnu stazama Fruške gore.

Hapšenje zbog monstruoznog UBISTVA starice u Krčedinu!

Rukovodeći se svetskim standardima u ovoj oblasti, Čavić planira da u kampu osposobi mesta za tridesetak vozila i pedesetak kampera, što je, kako kaže, optimum za taj prostor, a da ne bude gužva. Kada sezona bude završena, posvetiće se uređenju dela kampa namenjenog za šatore.

Sad, napominje, sledi opsežna reklamna kampanja na evropskom nivou, sa kvalitetnim video materijalom, za šta će se zaposleni u ovoj produkcijskoj kući sami pobrinuti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here