Naslovna Srem Ruma Nudle iz Rume u Americi i Kanadi

Nudle iz Rume u Americi i Kanadi

PODELI

Kompanija “Cinnovation Group” iz Nepala, koja je u oktobru prošle godine u Rumi otvorila svoju prvu fabriku u Evropi za proizvodnju instant nudli “Wai Wai”, nakon izvoza na evropsko tržište, počinje izvoz i u Ameriku i Kanadu.

“Wai Wai nudle već izvozimo širom Evrope, ali smo izvoz nudli, proizvedenih u Srbiji, započeli i u Ujedinjene Arapske Emirate, a narednih nedelja počećemo da ih izvozimo i u Ameriku i Kanadu”, izjavio je generalni direktor kompanije Vipin Pangeni.

Izvoz testenine započeo je isporukama Velikoj Britaniji, Portugaliji, Danskoj i Italiji, a nastavljen je izvoz u Nemačku, Kipar, Holandiju, Belgiju i Norvešku i druge evropske zemlje, navodi se u saopštenju kompanije.

Godišnje se u svetu proda više od dve milijarde pakovanja “”Wai Wai”” nudli. Fabrika “Wai Wai” deo je globalnog konglomerata od 122 kompanije i 76 brendova i posluje u nekoliko poslovnih sfera: infrastruktura, hotelijerstvo, bankarstvo, telefonija, prehrambena industrija, hidroelektrane, obrazovanje, cigarete i pića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here