Naslovna Srem Šid “O-DVA-JA-MO” – Primarna separacija otpada u četiri regiona

“O-DVA-JA-MO” – Primarna separacija otpada u četiri regiona

PODELI
Foto: Opština Šid

ŠID – Danas je na platou KOC u Šidu održana promocija projekta Primarna separacija otpada u četiri regiona – IPA 2017, koji se u sedamaest gradova i opština širom Srbije sprovodi uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, uz pomoć Evropske unije i Švedske.

Cilj projekta O-DVA-JA-MO jeste recikliranje dela otpada koji se stvara u domaćinstvima, njegova separacija na samom mestu nastanka, kao i poboljšanje uslova upravljanja komunalnim otpadom u skladu sa standardima EU i srpskog zakonodavstva razvojem i uvođenjem infrastrukture za primarnu separaciju otpada. Opština Šid je kroz projekat O-DVA-JA-MO dobila 3601 plavu kantu u kojoj će domaćinstva odvajati papir, karton, plastiku i metal, 42 plava kontejnera za istu namenu, 52 kontejnera žute boje za staklo, kao i kamion za odvoženje separiranog otpada.

Današnjoj promociji prisustvovali su predsednik opštine Šid, Zoran Semenović, direktor JKP “Standard” Šid, Milenka Subić, pomoćnik ministra zaštite životne sredine, Dušan Čarkić i prvi sekretar ambasade Kraljevine Švedske, Ida Rojtersvard. Predsednik opštine Šid posebnu zahvalnost istakao je Ministarstvu zaštite životne sredine na čelu sa ministarkom Irenom Vujović na podršci opštini Šid u sprovođenju nadležnosti i osnaživanju kapaciteta za očuvanje životne sredine.

Svi prisutni složili su se da otpad koji pravilno separiramo postaje novi resurs koji lako može naći svoju novu primenu, te da samo zajedničkim snagama možemo doprineti očuvanju sredine u kojoj živimo i koju ostavljamo budućim naraštajima.

Učešće u današnjoj promociji programa O-DVA-JA-MO uzela je glumačka sekcija OŠ “Sremski front”, kao i glumci AP “Branislav Nušić”.

Brzo i lako, sad odvaja svako!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here