Naslovna Srem Pećinci Oaza zelenila oko dečijeg igrališta u Opštini Pećinci

Oaza zelenila oko dečijeg igrališta u Opštini Pećinci

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Saveti mesnih zajednica Prhovo i Sibač realizovali su akcije ozelenjavanja svojih naselja sadnicama koje je obezbedila Opština Pećinci.

U Prhovu je zasađeno preko 30 sadnica drveća, najviše platana i brestova, koji su posađeni u dvorištu Doma kulture i vrtića, ispred osnovne škole i u školskom dvorištu, kao i ispred pravoslavnog hrama i kapele.

U Prhovu se već petu godinu zaredom realizuju akcije ozelenjavanja javnih površina, a za to vreme je zasađeno preko 60 sadnica drveća, koje će u budućnosti biti i ukras i pluća našeg naselja – rekao nam je predsednik Saveta MZ Prhovo Ivan Konjević.

U Sibaču je zasađeno 16 sadnica javora, katalpe i breze, a sve sadnice su posađene na novom dečjem igralištu iza spomenika palim borcima i žrtvama fašizma u Drugom svetskom ratu.

U akciji su nam se pridružili i učenici dva razreda sibačke osnovne škole, a pored sadnica drveća, zasadili smo i novo ukrasno bilje u 20 žardinjera u centru naselja i na spomeniku palim borcima. Za učenike je to bila i dobra lekcija o značaju očuvanja životne sredine, a novo drveće će, kada poraste biti oaza zelenila oko dečjeg igrališta – naglasio je predsednik Saveta mesne zajednice Sibač Đorđe Smiljanić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here