Naslovna Hronika Oba stana sedmočlane porodice prodata poveriocu na licitaciji kod izvršitelja

Oba stana sedmočlane porodice prodata poveriocu na licitaciji kod izvršitelja

PODELI
Foto: 021

Stan sedmočlane porodice Šaulić koji je dospeo na izvršenje prodat je u utorak i to istoj osobi koja je kupila njihov stan u Sremskoj Mitrovici, a kojoj, navodno, i duguju novac.

Uprkos pokušajima advokata i Združene akcije “Krov nad glavom Novi Sad” da spreče da do licitacije uopšte i dođe, advokat porodice Šaulić Dragan Obradović kaže za 021 da ništa nisu uspeli da urade.
To je ono što smo govorili od samog početka. Da ona (Lj. D.) hoće za 40 hiljada evra da kupi dva stana ukupne vrednosti od skoro 200 hiljada, jedan u centru Novog Sada, jedan u Sremskoj Mitrovici. Prvo je kupila taj u Mitrovici kad je bila licitacija, a sad i ovaj“, kaže Obradović i dodaje da imaju još 14 dana da se žale i da pokušaju da skupe novac kako bi otplatili dug, da bi se ta odluka izvršitelja stopirala.
To uopšte nije mali novac, negde oko 50 hiljada evra sa troškovima i sa kamatom, ali pokušaće da skupi sa željom da se to stopira, da isplati novac izvršitelju pre nego što dođe do dosuđenja“, kaže Obradović.
Marko Tomović iz Združene akcije “Krov nad glavom Novi Sad” kaže za 021 da su razočarani ishodom licitacije i da su se nadali da će ona, uvidom u činjenice, biti, ako ništa drugo, odložena.
Ova licitacija je zakazana uprkos tome što vlasništvo nad stanom dele dva bračna druga, a stranka u postupku je samo suprug. Nikoga nije zanimalo to da nekretnina nije u celosti u vlasništvu lica od kog se potražuje novac. I vreme za kada je bila zakazana licitacija je bilo problematično, jer je bio radni dan u 13 časova. Mi iz Akcije smo zaista hteli da se pojavimo tamo u velikom broju, ali zbog poslovnih obaveza i fakulteta niko taj dan nije mogao da putuje do kancelarije izvršiteljke u Sremskoj Mitrovici gde je i obavljana licitacija“, kaže Tomović.
On dodaje da je važno u ovakvim situacijama biti solidaran, jer to je nešto što može svakom da se desi, da li zbog trenutka nepažnje, prevelikog poverenja u ljude ili lošeg funkcionisanja zakona.
Pozivamo građane da se solidarišu sa ovakvim problemima, odlaskom na deložacije i licitacije, jer samo zajedničkim radom možemo doći do rezultata“, navodi Tomović.
Podsetimo, stan porodice Šaulić u Šafarikovoj ulici dospeo je na licitaciju zbog, kako kažu vlasnici, fiktivnog duga koji je nastao tako što je “poverilac” Lj. D. tužila Muhameda Šaulića zbog 39.400 evra koje mu je navodno pozajmila, a zapravo, kako je utvrdio sud, bio je u pitanju deo isplate za stan. Kako ostatak novca nije uplatila, a nisu potpisali ni overili ugovor, ona je tužila Muhameda, tvrdeći da je bila u pitanju pozajmica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here