Naslovna Srem Pećinci Obedska bara je oaza života i velika inspiracija

Obedska bara je oaza života i velika inspiracija

PODELI
Foto: Opština Pećinci

KUPINOVO – U Kupinovu je u toku 13. Likovna kolonija, a umetnike je juče posetio predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić, koji se tom prilikom upoznao sa njihovim radom i zahvalio im se što su Kupinovo i južni deo pećinačke opštine prepoznali kao mesto koje pruža uslove i inspiraciju za stvaranje umetničkih dela.

„Umetnici i njihova dela pomažu da glas o opštini Pećinci dopre do šire javnosti. Drago mi je što sam video da su umetnici zadovoljni uslovima za rad. Oni će priču o lepoti pećinačke opštine i o gostoprimstvu stanovnika Kupinova preneti svojim prijateljima, kolegama i poštovaocima njihovog rada. Likovna kolonija u Kupinovu ima trinaestogodišnju tradiciju i nadam se da će trajati još dugo godina“ – poručio je predsednik Đokić.

Slikar Velimir Velja Bugarin, koji je učestvovao na preko 120 likovnih kolonija, a u Kupinovu na 11, rekao nam je da na njega priroda Kupinova i Obedske bare deluje izuzetno inspirativno.

„Ja sam na Obedsku baru dolazio i pre ove likovne kolonije, a od kada sam počeo da dolazim ovde, na nekim kolonijama sam uspevao da uradim i dve do tri slike za nekoliko dana, iako radim vrlo detaljno. Ovo ovde je prava oaza života i velika inspiracija“ – rekao je Bugarin.

Toga dana na Koloniju je stigla i slikarka Jelena Vragović iz Vršca, koja ove godine prvi put učestvuje na kupinskoj koloniji. Rekla nam je da joj je u Kupinovu prijatno i da sve jako lepo izgleda, a da su kolege sjajne. U trenutku kada smo s njom razgovarali još uvek nije počela sa radom, ali se, kao prava Vojvođanka, „kanila da počne“ i najavila je da će na njenim slikama sigurno biti ovdašnjih pejzaža.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here