Naslovna Dogadjaj Obeleženo 60 godina Rukometnog saveza grada

Obeleženo 60 godina Rukometnog saveza grada

PODELI
Foto: sirmiuminfo

SremskaMitrovica – U organizaciji Rukometnog saveza Grada Sremska Mitrovica, ŽRK Srem, RK Srem SM i suorganizatora Ustanove za negovanje kulture „Srem”, 9. oktobra 2019. godine, u Hotelu „Srem”, održana je Svečana akademija povodom 60 godina postojanja rukometa u Sremskoj Mitrovici.

Dušan Drča, predsednik Rukometnog saveza Grada na Svečanoj akademiji je rekao: „Nije ovo jedina manifestacija kojom smo mi obeležili 60 godina. Celu godinu obeležavamo ovu našu godišnjicu tako što smo imali ligu mlađih kategorija što dečaka što devojčica. Pravili smo duple programe utakmica muške prve ekipe i ženske prve ekipe i kao šlag na tortu dolazi ova svečana akademija gde ćemo se prisetiti svih tih 60 godina do sada. Nama je zadovoljstvo i čast što je tu Jova Martinović, jedan od osnivača rukometa u Sremskoj Mitrovici i svakako lepo je videti i njega i sve te ljude koji su kroz tih 60 godina održavali rukomet u ovom gradu. Meni je velika čast da Rukometni savez grada bude domaćin zajedno sa muškum klubom „Sremom SM” i ženskim „Sremom” tako da će ovo biti jedno lepo druženje za sve ljude koji su igrali rukomet koji su i dan danas u rukometu da se prisete nekih svoji trenutaka, priča, anegdota i da uživaju u ovoj večeri. Mnogo je teže u kolektivnom sportu nego u pojedinačnom doći do nekog rezultata. Mislim da je veliki uspeh to što imamo reprezentativca Milicu Zubović i ta devojka je iz Martinaca što daje još veći značaj. Trenutno u našem gradu imano što u muškom što u ženskom pogonu oko stotinak igrača,” izjavio je Dušan Drča.

Rukomet u Sremskoj Mitrovici potiče od 1959. godine i ove godine slavi 60 godina i upravo ova svečanost je upriličena povodom tog ozbiljnog jubileja.

„Ja sam posle igračke karijere 1989. godine bio u grupi ljudi koja je formirala Rukometni klub „Sirmijum”. I ja večeras slavim 30 godina rukometne karijere. Ja predpostavljam da sam najstariji u smilslu broja godina, da imam najviše godina u rukometu uz dužno poštovanje svih mojih kolega koji su ovde. Mislim da će veče biti sjajno, da su se okupile generacije i muškog i ženskog rukometa i nadam se da ćemo ovo nastaviti u nekom narednom periodu. Samo jedne sezone ženska ekipa je igrala prvi stepen takmičenja, Super A ligu, to je bilo u sezoni 1995/1996. godine, a muški klub je u sezoni 1991/1992. igrao drugi stepen takmičenja velike Jugoslavije i to su na žalost jedini dometi, nije bilo drugih uslova da se to nešto moglo više učiniti,” izjavio je Dragan Krstić.

Plaketa za nemerljiv doprinos pri osnivanju, razvoju i unapređenju rukometa u Sremskoj Mitrovici, dodeljena je Jovanu Martinoviću. Plaketu je uručila njegova učenica i najstariji aktivni igrač u kategoriji veteranki, Dragana Vučenović. Plaketu najstarijoj rukometašici, Ljubinki Jukić, uručio je Mirko Dragojlović, dugogodišnji trener u ženskom rukometu.

U ime Rukometnog saveza Grada Sremska Mitrovica, ŽRK SREM i RK SREM SM, predsednik Rukometnog saveza Grada, Dušan Drča, uručio je plaketu za doprinos u razvoju i unapređenju rukometa u Sremskoj Mitrovici, Slobodanu Višekruni, generalnom sekretaru Rukometnog Saveza Vojvodine. Takođe, uručena su i priznanja, predsedniku RK SREM, Dejanu Kozeljcu i predsedniku ŽRK SREM, Draganu Krstiću.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here