Naslovna Hronika Obesio se iz očaja: “Rekao sam da bih dao život za tebe...

Obesio se iz očaja: “Rekao sam da bih dao život za tebe bubice. J*biga, znaš i sama! Jovica kaže, Jovica uradi”

PODELI

Jovan Vojnović (32) iz Beške kod Inđije, koji se obesio, a prethodno je na svom Fejsbuk nalogu najavio da će to učiniti, sahranjen je na mesnom groblju u Beški. Kolona po kiši koja nije prestajala da pada ispratila je Jovana na poslednji put. Majci Ljiljani, kada su spustili kovčeg u raku, pozlilo je, pa ju je odvezla Hitna pomoć.

“Dan pre nego što se ubio, bili smo zajedno. Neko mu je poslao fotografiju Jelene s novim momkom. Mnogo ga je zaboleo, stalno je ponavljao: “Zar moje ćerke da drugog zovu tata, a ne mene”, priča Sava Trkulja, Jovanov najbolji prijatelj.

– Tuga do neba. Ne znam šta bih rekao. Bio mi je više od rođenog brata. Non-stop smo bili zajedno, pogotovo otkad ga je Jelena ostavila i odvela decu. Nije mogao da se pomiri s tim da živi bez svoje dece, dve ćerkice, starije od četiri i mlađe od dve godine. Još više ga je bolelo što nije mogao ni da ih viđa, da im ispunjava želje… A voleo je i dalje Jelenu – kaže Sava Trkulja, jedan od najboljih Jovanovih drugara.

Beška je juče bila zavijena u crno. Niko ne može da poveruje da je mladić oduzeo sebi život i svi podsećaju da ni njegov život nije bio ružičast. Kada je imao osam godina, roditelji su mu se razveli, a on je ostao da živi sa ocem, koji je pre nekoliko godina preminuo. Majka Ljiljana je živela u istom mestu i stalno su se viđali. Kako pričaju meštani, ceo svoj život Jovan se borio, radio, stvarao. Sredio je kuću i supruzi lokal da bi mogli da uživaju, kako je uvek govorio, “dok ih smrt ne razdvoji”.

– Nakon rođenja druge ćerkice, kod njih je bila ženina rođaka, koja im je napravila svađu. Tada se supruga spakovala, pokupila decu, sela u njegova kola i otišla. Molio je, kumio da se vrate, jer ne želi da njegova deca rastu bez oba roditelja, kao što je on morao. Ona ga je ucenjivala da prepiše na nju sve što ima, kuću, zemlju, imanje. Sve je on to hteo da uradi i rekao joj da se samo vrati – priča dobro upućen zajednički prijatelj.

Oproštajna poruka
Oproštajna poruka, Foto: Facebook

Ona je došla, kako dalje priča njihov prijatelj, ali ne na pomirenje, već je zahtevala da joj on svu imovinu prepiše.

Prijatelj Sava Trkulja je s njim bio kad mu je, očigledno, kap prelila čašu.

– Dan pre nego što je to sebi uradio, bili smo zajedno. Neko mu je poslao fotografiju Jelene s novim momkom. Mnogo ga je zaboleo, stalno je ponavljao: “Zar moje ćerke da drugog zovu tata, a ne mene”. Smirivao sam ga, bio je kod mene. I onda je otišao – kaže drug Sava.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here