Naslovna Deca Obnavlja se škola u Noćaju

Obnavlja se škola u Noćaju

PODELI
Foto: rtv

NOĆAJ – U Osnovnoj školi “Dobrosav Radosavljević Narod” u Noćaju u toku su radovi na uređenju enterijera škole koji obuhvataju kompletno renoviranje učionica i unutrašnjosti same škole. Osim ovih, predviđeni su i eksterni radovi koji se tiču zamene ograde ispred škole i obezbeđivanje prilaza samom objektu s obzirom da se škola nalazi na izuzetno prometnoj raskrsnici. Radove finansira Grad Sremska Mitrovica.

Ova škola sagrađena je davne 1948. godine. Od tada se u zgradu sporadično ulagalo, kaže Slađan Papić direktor škole i ističe da su ovi radovi bili neophodni. Međutim i svestan situacije da se njima moglo pristupiti tek po zameni krova.

Kada se završe ovi radovi, škola će biti savremena obrazovna ustanova sa novim nameštajem i podovima, a u svemu ovome Kazneno-popravni zavod Sremska Mitrovica ima veliku ulogu. Sve radove izvode zatvorenici i deo nameštaja koji škola dobija njihovih je ruku delo.

Iz Agencije za ruralni razvoj grada Sremska Mitrovica kažu da je školi, zbog stanja u kom se nalazila, bila neophodna adaptacija prostora, i da će osim lepšeg enterijera, škola i spolja biti sređena.

Osim radova u i oko škole, Agencija za ruralni razvoj je konkurisala u Pokrajinskom sekretarijatu za saobraćaj za sredstva koja se tiču bezbednosti same dece, jer se škola nalazi na prometnoj raskrsnici, te će tako iznos od 800 hiljada dinara biti usmeren za postavljanje signalizacije i usporivača brzine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here