Naslovna Život Obnavljajući hramove obnavljamo i sebe

Obnavljajući hramove obnavljamo i sebe

PODELI

Episkop sremski Vasilije služio je juče Svetu arhijerejsku liturgiju i obred malog osvećenja obnovljenog hrama u Ogaru posvećenog prenosu moštiju Svetog Oca Nikolaja.

Nakon liturgije vladika Vasilije je poručio da se obnavljajući hramove i mi sami obnavljamo duhovno, hrišćanski i svetosavski. On je uručio gramate darodavcima koji su najviše pomogli obnovu hrama, a među dobitnicima priznanja bili su i Opština Pećinci i predsednik opštine Siniša Đokić koji je, u ime pećinačke lokalne samouprave, crkvi u Ogaru poklonio ikonu Svetog Georgija.

„Opština Pećinci je uvek pomagala crkvu i tako će biti i u budućnosti. Značajna sredstva izdvajamo za obnovu mesnih hramova, ali i za obnovu i izgradnju parohijskih domova, jer želimo da sačuvamo hramove kao stecišta vernika, a našim sveštenicima da obezbedimo dobre uslove za život i rad“ – izjavio je Đokić.

Kako nam je rekao mesni paroh jerej Milan Tomašević, unutrašnjost hrama starog 220 godina je u potpunosti obnovljena – zamenjena je stolarija, postavljen je novi pod od granita, ugrađeno podno grejanje i restauriran ikonostas. U okviru ovih radova završeno je i renoviranje parohijskog doma, a sredstva za obnovu su obezbedili Eparhija sremska, Opština Pećinci i brojni privatni darodavci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here