Naslovna Srem Obnova železničke infrastrukture u punom zamahu

Obnova železničke infrastrukture u punom zamahu

PODELI

I u ovoj građevinskoj sezoni nastavljaju se radovi na magistralnim, regionalnim i lokalnim prugama, vredni desetinama i stotinama hiljada evra. Koliko je u taj posao uključen ZGOP kao jedina domaća kompanija specijalizovana za remont pruga, objašnjava generalni direktor Zoran Stanojević.

“ZGOP je jedino potpuno opremljeno preduzeće sa mehanizacijom i svim drugim resursima potrebnim za sanaciju gornjeg stroja pruge”, kaže Stanojević i dodaje da od početka godine to preduzeće završilo sanaciju pančevačkog mosta, zatim prugu od Novog Sada do Pančeva, kao i modernizaciju pruge Stara Pazova-Inđija.

Kada je reč o izgradnji drugog koloseka pruge od Novog Sada prema Subotici i Budimpešti, Stanojević je istakao da su u saradnji sa kineskom kompanijom “CREC” (China railway international company) počeli radovima prve faze.

“Ove godine treba da bude završena prva faza radova, a sa početkom druge faze očekuju nas razgovori oko ugovora, podugovaranja radova, te se od početka iduće godine očekuje početak radova od Novog Sada do državne granice”, zaključuje Stanojević.

Foto: FoNet

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here