Naslovna Kultura Obnovljen Dom kulture u Donjim Petrovcima

Obnovljen Dom kulture u Donjim Petrovcima

PODELI
Foto: dnevnik

DONJI PETROVCI: Opština Ruma izdvojila je milion dinara za obnovu i uređenje Doma kulture u Donjim Petrovcima.

Izvođač koji je izabran je rodom iz Donjih Petrovaca pa je dao svoj maksimum, čak i više od onoga što je dogovoreno, pa su tako u završnoj fazi i radovi na spoljnoj fasadi.

  • Sve te zgrade su mahom bile prepuštene zubu vremena, ali mi, polako, jednoj po jednoj, vraćamo stari sjaj – izjavio je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić. – Znamo svi koliko su domovi kulture važni za sela, ja sam ovde dolazio i ranije, i od jednog, da tako kažem, prinudno napravljenog magacina, sada imamo uređenu i malu i veliku salu, kuhinju, sve izgleda veoma lepo. Siguran sam da će se prostor koristiti za razne sastanke, proslave, rođendane i da su meštani zadovoljni. Mi ćemo se truditi da i u drugim selima oživimo te nekada najpopularnije objekte – domove kulture.

Gojko Jekić, izvođač radova, kaže da je posao obavljen kvalitetno i da kada čovek radi za svoje selo on može da uradi i više od onog što je plaćeno.

  • Ja sam uradio ono što mi je plaćeno, ali i ono van ugovornog okvira jer želim da pomognem svom selu. Tako da sam posao uradio kao da radim za sebe, kao da radim u svojoj kući, što je zapravo i istina, jer ja ovde živim, tu su mi ćerka i unučad, i misle tu da ostanu. Gledam da što god mogu da pomognem, i radim i ono što ne moram, jer to ostaje mom selu – naglašava Jekić.

Sve te zgrade su mahom bile prepuštene zubu vremena, ali mi polako, jednoj po jednoj, vraćamo stari sjaj. Znamo svi koliko su domovi kulture važni za sela, i od jednog, prinudno napravljenog magacina sada imamo uređenu malu i veliku salu, kuhinju, sve izgleda veoma lepo. (predsednik opštine Ruma Slađan Mančić)


Zamenik predsednika MZ Donji Petrovci Goran Čvorkov napominje da su radovi podrazumevali i zamenu stolarije, uređenje sanitarnog čvora, te da je od bivše, kako kaže, šupe, napravljen prostor za ponos svim meštana.

  • Opština nam je pomogla mnogo, finansirala je u potpunosti radove, no, i naši divni majstori su uradili i više nego što je dogovoreno. Radovi su trajali u dve etape, pre zime su počeli kada smo uredili svetlarnik, zamenili prozore na spratu zgrade Mesne zajednice. Zajedno sa lokalnom samoupravom je uređena i seoska crkva, asfaltiran put ka seoskom groblju i siguran sam da ćemo zajedničkim snagama napraviti mnogo toga dobrog u Donjim Petrovcima – istakao je Čvorkov.

Opština Ruma je krajem prošle godine donirala 300.000 dinara za uređenje crkve, odnosno tornja na crkvi, a uskoro će biti raspisan tender i za izgradnju pešačko-biciklističke staze Donji Petrovci-Putinci, kaže predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

  • Raspisaćemo i tender za projekt za koji su glasali meštani Putinaca i Donjih

Petrovaca da izgradimo biciklističko-pešačku stazu između ta dva sela. Svakako da će biti još dodatnih radova i ulaganja što se tiče ove mesne zajednice. Uradili smo plan detaljne regulacije i za put Donji Petrovci-Dobrinci i za put Grabovci-Klenak. Vrlo brzo ćemo pripremiti dokumentaciju da uđemo u izradu projekta – rekao je Mančić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here